Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Xiaomi sprema novog člana Redmi Note 11 serije! – Osvanuli prvi detalji

Redmi Note 11 serija predstavljena je u prvom kvartalu ove godine. Naknadno je ova serija dobila još nekoliko članova, da bi nakon nekog vremena bila predstavljena i Redmi Note 11T serija. Sada stižu informacije da se Xiaomi sprema za predstavljanje još jednog modela iz serije Note 11.

Nije strano da Xiaomi nakon nekog vremena predstavi neki model iz serije koja je predstavljena ranije. Tako je npr. kineska kompanija prošle godine predstavila Redmi Note 8 (2021). Informacije na Google Play Console (GPC) sada otkrivaju da postoji još jedan telefon koji će biti predstavljen sljedeće godine, a koji će zapravo biti član Redmi Note 11 serije. To će biti Redmi Note 11 (2023).

Ovaj pametni telefon nosi kodni naziv “sweet” i prema dostupnim podacima na GPC-u, bit će pogonjen čipom američke kompanije Qualcomm – Snapdragonom 712. Riječ je o čipu koji je predstavljen početkom 2019. godine i već sada nije čip koji se rado preporučuje, a to naročito neće biti sljedeće godine. Ipak, Xiaomi očito smatra da će pronaći dovoljan broj kupaca u telefonu s ovim čipom.

Redmi Note 11 Pro 5G

Prema fotografiji objavljenoj na GPC-u, telefon ima isti dizajn kao i Redmi Note 10 Pro, kojega pokreće Snapdragon 732G.

Nadalje, informacije govore da će telefon imati ekran dijagonale 6,67”, rezolucije 1080 x 2400 piksela. Nije poznato o kojem tipu ekrana će se raditi, ali glasine ukazuju na to da bi moglo biti riječ o AMOLED ekranu.

Nažalost, više informacija o ovom telefonu trenutno nije poznato, ali očekivati je da u narednim danima i sedmicama saznamo mnogo više detalja.

SOURCE/IZVOR

Bajtbox