Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Xiaomi već spremio telefon s pilulom kao kod iPhonea 14 Pro – Poznato i kada stiže

Nedavno je Apple predstavio svoju iPhone 14 seriju, a Pro modeli su donijeli jednu novinu, a to je softversko rješenja nazvano “Dynamic Island” na pilulu pri vrhu ekrana. Par dana nakon predstavljanja ove serije, pojavile su se informacije da bi Android proizvođači vrlo brzo mogli prekopirati ovu funkciju. Sada stižu informacije da je Xiaomi već spremio telefon s pilulom sličnom na iPhone 14 Pro modelima, ali nije poznato hoće li nuditi iste funkcije.

Kineska kompanija je potvrdila da će za 5 dana, tj. 27.09.2022. godine, u Kini predstaviti Xiaomi CIVI 2 pametni telefon. U vezi s tim, Xiaomi je objavio i neke rendere telefona. Najprije su objavili rendere zadnje strane, a potom i rendere prednje strane. Ono što najprije primjećujemo jeste izrez pri vrhu ekrana. Očito je da je koncept dizajna prednje strane preuzet od iPhone 14 Pro modela, te Xiaomi CIVI 2 pri vrhu ekrana ima pilulu. Ovdje će se naći dvije kamere – glavna prednja kamera od 32 MP i ultraširoka kamera.

Nije poznato hoće li ovaj telefon imati funkcije kao i Dynamic Island, ali pretpostaviti je da će se to desiti, jer su se već pojavile informacije da Xiaomi testira ovu funkciju. Čak je i CEO Xiaomija, Lei Jun, prije par dana upitao pratioce “Da li zaista trebate Smart Island?” Mnogi su na ovo njegovo pitanje odgovorili potvrdno, ali bilo je i onih kojima se ova ideja ne sviđa.

Što se tiče zadnje strane, telefon ima jedinstveni valoviti dizajn poklopca, dok se u gornjem lijevom uglu nalazi pravougaoni izrez s kamerana.

Telefon će biti pogonjen Snapdragon 7 Gen 1 čipom. Navodno bi ovaj telefon mogao stići i na globalno tržište, ali pod drugim nazivom.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox