Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Xiaomi: Xiaomi 13 imat će bolju bateriju od iPhonea 14 Pro Max!

Ranije danas prenijeli smo informaciju da će kompanija Xiaomi na samom početku sljedećeg mjeseca predstaviti Xiaomi 13 seriju. Iz Xiaomija su sada dali optimistične najave za nju.

Izvršni direktor i osnivač Xiaomija, Lei Jun, naveo je da će Xiaomi 13 imati bolje trajanje baterije čak i od iPhonea 14 Pro Max. Naime, na COU testu baterija, kojima se pohvalio Jun, Xiaomi 13 bio je vodeći sa ocjenom od 1,37, dok je na drugom mjestu iPhone 14 Pro Max s ocjenom 1,28, a koji je naširoko hvaljen zbog trajanja baterije.

Lei Jun je naveo da je Xiaomi radio na flagship telefonu čiji trajanje baterije će trajati i do 2 dana, te da će ovo biti veliki napredak u odnosu na Xiaomi 12 seriju.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li zaista Xiaomi 13 stići s boljom baterijom u odnosu na iPhone 14 Pro Max, ili su najave Xiaomija preoptimistične.

Inače, prema onome što smo do sada imali priliku čuti o Xiaomi 13 seriji, Xiaomi 13 stići će s baterijom kapaciteta 4500 mAh.

Nedavno je poznati leaker OnLeaks podijelio render Xiaomi 13 telefona, koji su koji su bazirani na dosadašnjim glasinama o dizajnu ovog telefona. Renderi tako otkrivaju da će Xiaomi 13 imati ravan ekran i ravne strane, što je, čini se, preuzeto od Applea. Minimalni su okviri oko telefona, a u gornjem centralnom dijelu ekrana nalazi se rupica s prednjom kamerom. Kamere telefona su smještene u zaobljeni kvadratni izrez i nalaze se u tri od četiri ugla. Dvije dijagonalno poredane veće kamere podsjećaju na iPhone 13 i iPhone 14.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox