Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Zbog neočekivanog problema Galaxy S23 FE mogao bi stići veoma brzo

Već neko vrijeme priča se o sljedećem Samsungovom Fan Edition telefonu. To će biti Samsung Galaxy S23 FE, a sada o njemu stižu nove informacije, koje ukazuju na njegovo skorije predstavljanje.

Samsung je do sada predstavio dvije generacije FE modela – Samsung Galaxy S20 FE i Samsung Galaxy S21 FE. Kompanija je preskočila Galaxy S22 FE, pa će tako ove godine stići Galaxy S23 FE.

Prema najnovijim izvještajima, prodaja Samsung Galaxy S23 serije značajno je opala ovog mjeseca, a nagađa se da bi prodaja za cijeli drugi kvartal mogla biti 20% manja u poređenju sa prodajom Galaxy S22 serije u drugom kvartalu prošle godine. Ovakvo stanje moglo bi natjerati Samsung da ubrza sa predstavljanjem Galaxy S23 FE telefona.

Najnoviji izvještaj ukazuje na to da će Galaxy S23 FE biti predstavljen prije sklopivih Galaxy Z Fold 5 i Galaxy Z Flip 5 telefona, iako to nije bio prvobitni plan južnokorejske kompanije. Očekuje se da će ova dva telefona biti predstavljena u sedmom ili osmom mjesecu, što znači da bi Galaxy S23 FE mogao stići već sljedećeg mjeseca, ili u sedmom mjesecu.

Što se tiče specifikacija, ovaj telefon stići će sa glavnim senzorom kamere od 50 MP, a GalaxyClub prenosi da bi ovo mogao biti isti senzor od 50 MP kojega posjeduju Samsung Galaxy S22 i Samsung Galaxy S23.

Telefon bi trebao stići u dvije opcije RAM-a – 6 GB ili 8 GB RAM-a i dvije opcije unutrašnje pohrane – 128 GB i 256 GB. Ranije je otkriveno da bi ovaj telefon trebao biti pogonjen isključivo Samsungovim Exynos 2200, što bi bila razlika u odnosu na prethodni FE model, koji je stigao u dvije verzije – jednom sa Exynosom i drugom sa Snapdragonom.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox