Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

UDRUGA POSLODAVACA BUSOVAČA: Novim cijenama usluga odvoza smeća znatno skuplja u odnosu na susjedne općine, predložili novi cjenik

Udruga poslodavaca općine Busovača sinoć je održala svoj drugi sastanak na temu povećanja cijene usluga odvoza smeća od strane JKP Komunalac Busovača.

Na sastanku je prezentirana analiza koju su uradili poslodavci, a u kojoj je vidljivo kako je navedeno poskupljenje poduzetnike iz Busovače dovelo u puno nepovoljniji položaj u odnosu na općine Vitez i Kiseljak. U nedostatku kriterija sadašnji cjenik ocjenjen je segregacijskim jer kriteriji kategorizacije nisu jasni, pa tako su se u tim kriterijima našli i podaci kako se neka poduzeća smatraju industrijskim, a druga gospodarskim društvima što nema apsolutno nikakvo uporište u Zakonu o gospodarskim društvima.

Prezentirano je i kako bi ovakvo povećanje cijena JKP Komunalac donijelo dodatni prihod od skoro 100.000 KM više što je apsolutno neopravdano ako se iz izvješća o financijskom poslovanju može jasno vidjeti kako je ovo poduzeće poslovalo s dobiti, a većinu rashoda u ovom poduzeću čine bruto plaće i naknade za 28 uposlenih

Udruga poslodavaca prenijela je i zaključke s nedavnog sastanka s općinskim načelnikom, predsjedateljem OV Busovača i upravom JKP komunalac Busovača te u skladu s zaključcima s tog sastanka pripremila prijedlog novog cjenika. Isti će biti prezentiran na sljedećem sastanku, a o rezultatima tog sastanka ovisi kakvi će potezi udruge poslodavca biti u budućnosti.

Centralna.ba