Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Sloga na krilima fenomenalnog Vidića savladala GOŠK i uključila se u borbu za Evropu

[ad_1]

Foto: FK Sloga Meridian

GOŠK Gabela i Sloga Meridian odigrali su prvi susret 20. kola WWin lige Bosne i Hercegovine. U ovom izuzetno zanimljivom meču, već u prvom poluvremenu viđena su četiri gola, a pobjedu su na kraju slavili gosti, rezultatom 2:4.

Prvi susret u 20. kolu najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Bosni i Hercegovini igrali su prije ovog meča petoplasirana i domaćin GOŠK koji je bio osmi na tabeli.

U prethodnom kolu GOŠK je savladao Igman, a Sloga je remizirala sa Veležom.

Domaćin je bio nešto bolji na samom početku susreta, ali Bradara pogrešnim pasom unazad pronalazi napadača gostiju Vidića koji se odlično snašao i materijalizovao grešku domaćih te tako donio prednost gostima od 0:1.

Najbolju priliku za izjednačenje, domaćin je imao u 15. minuti kada je Šero šutirao, ali je Trako bio na visini zadatka.

Domaćin ponovo griješi u 23. Harambašić je bio neoprezan, ali ovog puta GOŠK je prošao nekažnjeno.

Nakon perioda bez mnogo uzbuđenja, Vidić se nakon sjajnog pasa sa sredine terena našao ispred golmana i prizemnim udarcem u 38. minuti postigao svoj drugi gol na ovoj utakmici za prednost gostiju od 0:2.

U 44. minuti dosuđen je prekršaj za domaćina na sredini terena, Musulin je uputio centaršut, a golman gostiju Trako loše reaguje što koristi Batarelo i umanjuje prednost gostiju.

Sloga je već u narednom napadu zaprijetila, a Bradara je na gol liniji odlično reagovao i spriječio novi gol ekipe iz Doboja, ipak u sudijskoj nadoknadi gosti stižu do svog trećeg gola, Josip Kvesić je jednom minijaturom došao do prvog gola u sezoni.

Na početku drugog poluvremena, Admir Adžem je napravio dvostruku izmjenu, u igru su ušli Ivan Ikić i Filip Mihaljević, a teren su napustili Mario Musulin i Ivan Harambašić.

Prvi su u nastavku zaprijetili upravo igrači domaćih, Ikić je šutirao iz slobodnog udarca, odbijenu loptu u kazneni prostor vratio je Čoko, ali se rezervista Mihaljević okliznuo pri upućivanju udarca i ova prilika je otišla u nepovrat.

Sredina drugog poluvremena je uglavnom protekla uz igru između dva kaznena prostora bez velikih prilika za neku od ekipa, domaćin je prijetio, ali bez nekih stopostotnih šansi i bez učinka.

Rezervista Filip Mihaljević je u 82. sjajnim golom vratio nadu domaćinu da iz ovog susreta mogu izaći neporaženi.

Do kraja, Vidić u 89. minuti postiže novi gol, te tako dolazi do hat tricka i postavlja konačan rezultat susreta 2:4.

Nakon pobjede u Gabeli, Sloga je došla do brojke od deset trijumfa u ovoj sezoni i učvrstila se na petoj poziciji sa 31 bodom, GOŠK će u ostatku sezone voditi grčevitu borbu za opstanak. GOŠK je nakon devetog poraza ostao na 23 osvojena boda, odnosno četiri više od Igmana koji se nalazi na mjestu koje vodi u niži rang.

Naredni susret GOŠK igra 2. marta u Banja Luci protiv trenutno prvoplasirane ekipe prvenstva, Sloga već u srijedu, 28. februara igra meč u okviru Kupa BiH protiv Posušja.

 

(SCsport)