Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Dvije osobe lišene slobode zbog krijumčarenja ljudi

Policijski službenici Policijske stanice Kozluk su sinoć oko 23.35 sati lišili su slobode osobe inicijala S.S. i D.V., oba iz Bijeljine, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Krijumčarenje ljudi” Krivičnog zakonika Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

“Policijskoj stanici Kozluk su policijski službenici prijavili da su tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka primjetili oko 16 lica afro-azijskog porijekla kako ulaze u teretno motorno vozilo marke ‘Keddy’ u blizini fudbalskog igrališta u Kozluku”, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Dodaje se da su se, nakon što su policijski službenici pokušali da izvrše kontrolu, vozač i pomagač udaljili sa lica mjesta u pravcu obližnje šume.

“Nakon kraće potrage, policijski službenici PS Kozluk su pronašli lica S.S. i D.V., te iste lišili slobode. Nakon toga, preduzeli su i sve druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti u skladu sa zakonom”, navodi se u saopštenju.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio dostavljanje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu “Krijumčarenje lica” iz člana 189. Krivičnog zakonika BiH.

Vijest Dvije osobe lišene slobode zbog krijumčarenja ljudi se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus