Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Liverpool i City remizirali u derbiju za kraj velikog rivalstva Kloppa i Guardiole

[ad_1]

U okviru 28. kola Premier lige, Anfield je bio poprište velikog susreta između Liverpoola i Manchester Cityja, koji je završio rezultatom 1:1. Liverpool je u seriji od sedam uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima, dok su “Građani” stigli do pet uzastopnih pobjeda.

Na pravu prilika se nije čekalo dugo da se dogodi, jer je Bradley zaprijetio u 14. minuti, ali nije bio precizan. Samo četiri minute kasnije, Luis Diaz je postigao gol koji je poništen zbog ofsajd pozicije, pa je rezultat ostao 0:0.

U 23. minuti, Manchester City je iz kornera izveo De Bruyne, a Stones je postigao pogodak za vodstvo od 0:1. Za defanzivca gostiju, to je bio prvi pogodak ove sezone.

Do kraja prvog poluvremena, gosti su prijetili preko Szobszlaija i Diaza, ali nisu uspjeli postići pogodak, pa je na poluvremenu rezultat ostao 0:1.

U drugom poluvremenu odmah je nastupila drama, kada je Ederson srušio Nuneza i omogućio gostima da postignu gol iz jedanaesterca, čime je Mac Allister, bivši igrač Brightona, postao strijelac gola za izjednačenje na 1:1.

 

U 63. minuti, domaći su ponovno prijetili preko Diaza, ali lopta nije završila u mreži. Nakon toga, uslijedile su dvije odlične prilike, prvo Nunez u 71. minuti, ali je golman gostiju uspio obraniti, da bi tri minute kasnije Foden glavom pogodio prečku gola domaćih. Utakmica je završena rezultatom 1:1.

Liverpool – Manchester City 1:1

(Stones 23’, Mac Allister 50’)

(24sata.info / SCsport)