Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Instagram planira uvesti opciju koja bi mnogo značila korisnicama: Od sada ćete moći ovo

FUnkcija bi se mogla pojaviti u aplikaciji Instagram pod nazivom “Post to the past”, prema navodnon snimku ekrana koju je podijelio Paluzzi. Međutim, još se ne zna kada (ili ako) će funkcija biti objavljena široj javnosti te hoće li biti ograničena na poslovne račune ili otvorena svima.

Instagram planira uvesti opciju koja bi mnogo značila korisnicama: Od sada ćete moći ovo
Foto: Pexels / Ilustracija/Instagram

Čini se da Instagram radi na funkciji za dijeljenje objava unazad na platformi. Neobjavljenu funkciju primijetio je leaker i inžinjer obrnutog inženjeringa Alessandro Paluzzi, koji je u prošlosti govorio o nerazvijenim funkcijama Instagrama.

FUnkcija bi se mogla pojaviti u aplikaciji Instagram pod nazivom “Post to the past”, prema navodnon snimku ekrana koju je podijelio Paluzzi. Međutim, još se ne zna kada (ili ako) će funkcija biti objavljena široj javnosti te hoće li biti ograničena na poslovne račune ili otvorena svima. prenosi Radiosarajevo

Za referencu, Instagramova sestrinska platforma Facebook omogućava promjenu datuma objave na vremenskoj traci. Ali možete promijeniti samo datum sadržaja koji ste već objavili na Facebooku.

Sada vam platforma društvenih medija u vlasništvu Meta ne dopušta dijeljenje postova, reelsa ili priča unazad. Međutim, možete pristupiti sadržaju koji ste dijelili u prošlosti tako da odete u odjeljenje Arhiva u postavkama aplikacije.

Odjeljenje Arhiva ima karticu kalendara za pronalaženje prošlih priča prema datumu objave. Ako želite znati odakle ste objavili te priče, kartica lokacije prikazuje vaš prethodni sadržaj na karti.

Neobjavljena funkcija dodaje niz funkcija Instagrama koje su navodno u razvoju, kao što je dodavanje razloga vašem zahtjevu za praćenjem , Notes Prompts i animirani emoji za DM. Platforma društvenih medija nedavno je predstavila mogućnost uređivanja poslanih poruka i počela označavati slike generirane umjetnom inteligencijom .

Njegov “roditelj” Meta, koji je nedavno pretrpio produženi prekid rada, našao se na meti kritika nakon što su se pojavili izvještaji o eksploatacijskom sadržaju. Kompanija je također objavila da više neće “proaktivno preporučivati” politički sadržaj na Facebooku i Instagramu, javlja Bajtbox.