Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Fatić: Bit ću iskren, u mušku odbojkašku reprezentaciju nije se odazvalo dosta igrača

[ad_1]

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u Zlatnoj ligi u subotu od 21 sat u tuzlanskom Mejdanu dočekuje Francusku, dok će muška reprezentacija od 16 sati odmjeriti snage sa Rumunijom.

Pred nove utakmice u Tuzli održana je pres-konferencija u Mejdanu na kojoj je govorio dopredsjednik Odbojkaškog saveza BiH Alija Fatić i trener u ženskoj reprezentaciji Armin Dervišević.

Ženska reprezentacija je u srijedu uvečer poražena na gostovanju u Francuskoj 1:3.

“Ženska reprezentacija BiH je u Francuskoj odigrala fenomenalno. Dokazali smo da imamo kvalitetnu reprezentaciju i da nismo slučajno u Zlatnoj ligi. Selektor je imao na raspolaganje igračice koje su ranije imale manju minutažu. Izgubili smo 3:1, ali smo u četvrtom setu imali dobru igru. Francuska je jača, ali zašto ih ne bismo pobijedili. Mi iz Zlatne lige ne možemo ispasti i ovo nam je test za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i zato očekujemo podršku u Mejdanu“, kazao je Fatić.

Reprezentativke BiH i Francuske danas dolaze u Tuzlu, a obavit će treninge i u dvorani Mejdan.

Igrali smo protiv Francuske koja će biti na Olimpijskim igrama. To je dovoljan podatak s kim smo mi sada ušli u koštac. Iskoristit ćemo Zlatnu ligu, jer iz naše grupe niko ne ispada, kako bi se što bolje pripremili za kvalifikacije jer nam je cilj da idemo ponovo na Evropsko prvenstvo“, kaže Dervišević.

Muška reprezentacija je poražena u Rumuniji 0:3. Dopredsjednik OS BiH Alija Fatić ukazao je na problem nedolaska igrača u reprezentaciju.

“U mušku reprezentaciju nije se odazvalo dosta igrača. Biću iskren prema vama i prema igračima. Usvojit ćemo dopune pravilnika o reprezentacijama. Svi će biti dužni da se odazovu, a naš doktor će procijeniti mogu li igrati ili ne. Imali smo slučaj da smo protiv Albanije imali reprezentativce koji su sjedili na tribinama, a nama se odazvao šesti tehničar kojem se zahvaljujem. Oni koji ne dolaze neće dobiti certifikate i mi ćemo podvući crtu. Onaj ko želi biti član OS BiH mora se odazvati. Mi imamo mogućnost zabrane izdavanje certifikata na dvije godine. Sigurno se deset igrača nije odazvalo i mi ćemo taj problem riješiti“, rekao je Fatić.

Susret između odbojkaša BiH i Rumunije počinje u 16 sati, a odbojkašica BiH i Francuske u 21 sat.

SCsport.ba