Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

U najavi novi super isplativi telefon – Poco F4 5G osvanuo na fotografijama uživo

Poco je krajem četvrtog mjeseca ove godine predstavio Poco F4 GT na globalnom tržištu. Ovaj telefon zapravo je rebrendirani kineski Redmi K50 Gaming. Kineski brend sprema se za predstavljanje još jednog člana Poco F4 serije i to će biti obični Poco F4 5G. Baš kao i GT inačica, i ovaj će model biti jedan rebrendirani Redmi K telefon. Poco F4 5G osvanuo je sada na fotografijama uživo.

Na tri fotografije koje prikazuju uživo Poco F4 5G primjećujemo da telefon ima pravougaoni izrez kamere na zadnjoj strani. Tu se nalaze tri senzora, koja su zapravo raspoređena u trougao. Ove fotografije, odnosno izgled zadnje strane telefona pokazuje sličnost sa Redmi K50, Redmi K50 Pro i Redmi K40S telefonom.

Nepotvrđene informacije sugerišu na to da je Poco F4 5G baziran na ovom posljednjem, Redmi K40S telefonu. Ono što ih razlikuje jeste što ispod kamera Poco F4 5G telefona stoji oznaka 64 MP OIS, dok Redmi K40S ima 48 MP glavnu kameru sa OIS podrškom.

Osim toga, očekuje se da će Poco F4 5G stići sa AMOLED ekranom dijagonale 6.67”, Full HD + rezolucije i stope osvježavanja od 120 Hz. Pored naprijed navedenog glavnog 64 MP senzora s OIS podrškom, na zadnjoj strani ovaj telefon trebao bi imati još i ultraširoki senzor od 8 MP i makro senzor od 2 MP, dok će naprijed biti selfie kamera sa senzorom od 20 MP.

Za autonomiju telefona trebala bi biti zadužena baterija kapaciteta 4500 mAh s podrškom za brzo punjenje od 67 W. Telefon će imati stereo zvučnike i skener otiska prsta na desnoj bočnoj strani.

Poco F4 5G bit će pogonjen Snapdragon 870 čipom.

Podsjećamo da je početna cijena Redmi K40S telefona bila 1.800 CNY, što je oko 250 EUR.

Bajtbox