Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Honor predstavio novog mid-rangera – Stiže u Evropu!

Honor je danas, bez ikakve prethodne najave, predstavio novi mid-range telefon iz svoje ponude. Riječ je o Honor X8. Honor X8 stići će na nekoliko tržišta, između ostalih, i na evropsko. Šta sve nudi Honor X8 doznajte u nastavku…

Telefon pokreće Qualcomm Snapdragon 680, koji stiže u kombinaciji sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Telefon ima i mogućnost virtuelnog proširenja RAM memorije za 2 GB. Iz kutije se telefon isporučuje sa Androidom 11, preko kojeg je presvučen Magic UI 4.2.

Dimenzije telefona su 163,4 mm x 74,7 mm x 7,45 mm i težak je 177 grama. Prednju stranu telefona prekriva IPS LCD ekran dijagonale 6,7“, Full HD + rezolucije i stope osvježavanja od 90 Hz. Ekran zauzima 93,6% prednje strane, što znači da telefon posjeduje veoma tanke okvire oko ekrana. Pri vrhu ekrana je rupica s prednjom kamerom od 16 MP.

Honor X8 cijena specifikacije

Na zadnjoj strani Honor X8 posjeduje zaobljeni kvadratni izrez u kojem su smještena četiri senzora kamere u kombinaciji 64 MP (glavni senzor) + 5 MP (ultraširoki senzor) + 2 MP (senzor za dubinu) + 2 MP (makro senzor). Između ovih senzora nalazi se LED blic.

Ispod poklopca telefona krije se baterija kapaciteta 4000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 22,5 W. Iz Honora navode da će 10-minutno punjenje telefona omogućiti telefonu da ponudi 3 sata reprodukcije videozapisa.

Od ostalih značajki, spomenut ćemo da telefon ima 3.5 mm priključak za slušalice, USB-Type C priključak za sinhronizaciju i punjenje, senzor otiska prsta na desnoj bočnoj strani i podršku za AI otključavanje telefona licem.

Nažalost, cijena Honor X8 telefona još nije otkrivena. Bit će dostupan u tri boje – crnoj, sivoj i plavoj.

Bajtbox