Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Košarac izvrijeđa ambasadora Murphyja: Poprimio je manire čaršijskog šanera, ponašaju se kao lokalni šerifi

Ministar vanjske trgovine BiH Staša Košarac sliejpo slijedi svog stranačkog vođu Milorada Dodika, pa se okomio na Ambasadu SAD u BiH, koja se jučer oglasila povodom tvrdnji iz RS da su sankcije zvaničnicima ovog entiteta odraz antisrpske politike. Iz Ambasade SAD su poručili kako je jasno zašto su sankcije uvedene, te da Dodik i društvo oko njega smišljaju teorije zavjere.

Košarac u svojoj reakciji tvrdi kako Američka ambasada svakodnevnim pisanijama jača njihova uvjerenje da nije dobronamjerna prema RS i srpskom narodu.

Košarac je u svojoj objavi na Instagramu ustvrdio kako je Ambasada SAD odavno izašla iz okvira pristojnog diplomatskog ponašanja, “pa u stilu lokalnog šerifa uzimaju sebi za pravo da drže lekcije narodnom voljom izabranom predsjedniku i rukovodstvu RS.

“Znaju dobro da politika predsjednika Dodika čuva i štiti RS. Zato ga i napadaju! I kada mislite da je američko bahaćenje doseglo vrhunac, demantuju vas novim nivoom drskosti, cinizma i arogancije”, napisao je Košarac.

On tvrdi da je jučerašnji osvrt Ambasade SAD jalov pokušaj da opravdaju negativan odnos prema RS i uporno kršenje prava srpskog naroda da na demokratski način, legalno i legitimno, izabere svoje političke predstavnike.

“Ponovit ću ono što sam ranije rekao – ambasador Murphy je poprimio isuviše sarajevskih mirisa i u maniru čaršijskog šanera kreira nove podvale i plasira laži. Zastrašujuća je činjenica da su spremni na sve, osim da prihvate istinu”, kaže ministar. Ma koliko im to teško palo, dodao je Košarac, istina je da srpski narod i RS podržavaju politiku Milorada Dodika i rukovodstva RS.

Raport.ba