Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Košarkaši BiH u skraćenom sastavu otputovali u Litvaniju

[ad_1]

Košarkaša reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je čarter letom iz Sarajeva otputovala u Vilnius, gdje će večeras odigrati utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Litvanije.

 

Iako je u toj zemlji proglašeno vanredno stanje, Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) odbila je prihvatiti molbu Košarkaškog saveza BiH da se meč odgodi. S druge strane, FIBA je odgodila susrete Bjelorusija – Velika Britanija, Ukrajina – Španija i Nizozemska – Rusija, saopćeno je iz KSBiH.

Prvobitno je planirano da naš nacionalni tim ne ide u zemlju u kojoj je proglašeno vanredno stanje zbog dešavanja u Rusiji i Ukrajini, ali nakon što su Košarkaški savez Litvanije i Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) dali garancije da će “Zmajevi” biti potpuno sigurni u Vilniusu, odluka je promijenjena.

Reprezentacija BiH u Litvaniju odlazi bez ijednog odrađenog treninga nakon utakmice u Tuzli protiv istog rivala (77:78), ali i skraćenog igračkog kadra.

Na put je krenulo deset Zmajeva koje će na raspolaganju imati selektor Vedran Bosnić: Džanan Musa, Adin Vrabac, Emir Sulejmanović, Kenan Kamenjaš, Ismet Sejfić, Sani Čampara, Ajdin Penava, Aleksandar Lazić, Amar Gegić i Edin Atić.

– Malo čudna situacija za sve nas, ali šta je tu je. Ne treba sad puno o tome razmišljati. Ovi momci što su tu će se boriti, trebamo dati sve od sebe i probati pobijediti – kaže selektor Vedran Bosnić.

Utakmica Litvanija – BiH počinje u 18.30 sati, uz direktan prijenos na kanalu Sport Klub 1.

 

(FENA)