Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

NIJE SVE TAKO CRNO: OGROMAN SKOK PRIHODA KOMPANIJA U FBIH, UNATOČ POSLJEDICAMA PANDEMIJE

Kompanije koje posluju u Federaciji BiH ostvarile su u 2021. ukupni prihod od 55.230.414.062 KM, što je za oko 16 posto više u odnosu na prethodnu godinu, pokazuju prvi obrađeni i preliminarni podaci o poslovanju privrednih subjekata dostupni na portalu Akta.ba.

Broj privrednih subjekata koji su predali završne račune za prošlu godinu je 23.659 malih, velikih i srednjih preduzeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kompanije iz Federacije zapošljavale su u realnom sektoru 348.500 radnika, dok je 2020. taj broj iznosio 350.889.

Za razliku od prve pandemijske godine koja je ostavila brojne posljedice, u drugoj pandemijskoj godini osim prihoda rasla je i ukupna dobit kompanija.

Pixabay
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je dobit je prikazalo 16.328 firmi u ukupnom iznosu 4.078.919.605 KM, dok je 6.548 poslovalo s gubitkom u ukupnom iznosu 651.366.037 KM.

Finansijski izvještaj s iznosom nula je predalo 737 firmi.

Finansijski pokazatelji za 23.659 firmi od danas su dostupni na portalu Akta.ba, a moguće ih je pretraživati u okviru Registra.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

Hayat