Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Barbarez objavom na Instagramu potvrdio da će biti novi selektor BiH

[ad_1]

Legendarni bosanskohercegovački fudbaler Sergej Barbarez (52) fotografijom na društvenoj mreži Instagram potvrdio je navode medija koji su ranije danas pisali kako će upravo on postati novi selektor bh. tima.

Kao grom iz vedra neba odjeknula je današnja vijest da će Barbarez naslijediti Savu Miloševića kojem je istekao ugovor s Nogometnim savezom BiH, a čini se da više nema dileme nakon objave Barbareza na Instagramu i sada se očekuje zvanična potvrda.

“Nastavlja se”, napisao je Barbarez uz fotografiju iz igračkih dana i zastavu BiH, čime je jasno aludirao na neke stvari.

Kao što je portal Vijesti.ba već ranije pisao, Barbarez je razgovore sa čelnicima Saveza obavio je u Banjaluci, gdje su skupa približili stavove, ali još se nije došlo do konačnog dogovora.

Osim toga, prvi pomoćnici Barbarezu mogli bi biti također proslavljeni reprezentativci BiH, a radi se o Emiru Spahiću, Zlatanu Bajramoviću i Mirku Hrgoviću.

Kao fudbaler Barbarez iza sebe ima ogromno iskustvo. Karijeru je započeo u Veležu, a zatim odlazi u Njemačku gdje je nastupao od 1992. do 2008. godine kada je okončao karijeru.

Ime u ovoj zemlji počeo je sticati u ekipi Hannover 96, igrao je zatim za Union Berlin, Hansu iz Rostoka, Borussiju iz Dortmunda, HSV, te Bayer Leverkusen.

Svojevremeno je bio jedan od najboljih napadača Bundeslige i ostavio je dubok trag u Njemačkoj.

(24sata.info)