Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Netflix nastavlja s podizanjem cijena

Prethodno najavljeno povećanje cijena Netflixa službeno počinje stupati na snagu za mnoge korisnike. Netflix je najavio svoje planove za povećanje cijena u siječnju, počevši prvo s novim korisnicima. Tada je tvrtka rekla da će cijena također “postupno” uvoditi povećanje cijene za postojeće pretplatnike.

Čini se da Netflix sada uvelike podiže cijene za postojeće korisnike. Tvrtka šalje e-poštu postojećim pretplatnicima, dajući im jednomjesečnu obavijest o povećanju cijena.

Netflix korisnicima to u e-poruci objašnjava ovako:

„Cijena vašeg plana se promijenila. Ova promjena stupa na snagu u nedjelju, 17. travnja 2022. Svoje ažurirane pojedinosti o članstvu možete vidjeti tako da posjetite svoj račun.

Nadamo se da uživate u Netflixu, a mi uvijek dodajemo nove TV emisije i filmove kako bi naši članovi mogli uživati.“

Koliko ćete poskupljenja vidjeti ovisi o tome na koji ste Netflix plan pretplaćeni. Premium plan, koji je jedini plan s 4K streamingom, povećava se sa 17,99 USD na 19,99 USD mjesečno.

Standardni plan bilježi povećanje cijene sa 13,99 USD na 15,49 USD. Ovaj plan uključuje gledanje na dva istovremena zaslona i HD streaming (ali ne i 4K). Konačno, osnovni plan se povećava s 8,99 USD na 9,99 USD i nudi gledanje na jednom zaslonu i bez HD streaminga.

Ovo je posljednje u nizu povećanja cijena za Netflix, nešto što je tvrtka obećala učiniti jer svoju vrijednost vidi kao povećanje usluge. Međutim, korisnici su sve više frustrirani tim povećanjem cijena – pogotovo kada su usluge poput Disney+, Apple TV+ i Peacock po cijeni od 10 USD mjesečno ili ispod.

U isto vrijeme dok povećava cijene, Netflix također pokušava suzbiti dijeljenje lozinki. Tvrtka testira novu pretplatu na dodatak koja bi dodatno naplaćivala korisnicima koji svoje lozinke dijele s ljudima izvan svog doma.

Jedan od najfrustrirajućijih dijelova Netflixove trenutne strukture cijena je da je 4K streaming dostupan samo uz premium plan. Vjerujemo da većina vas ne treba podrška za gledanje na četiri uređaja istovremeno, ali ipak želi 4K reprodukciju. A ta opcija košta 20 USD mjesečno.

Bajtbox