Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Kako smo postali ovisni o brzoj Wi-Fi mreži?

Sigurno ste barem jednom u životu čuli za izraz „Jači kači“. Upravo on najbolje opisuje stanje koje je posljedica pandemije, implementacije hibridnog modela rada i općenito promjena vezanih uz mjesto i vrijeme rada.

Sjednete na kavu i spajate se na Wi-Fi, provjeravate mailove, odrađujete sastanke. Ista stvar je i na ručkovima, večerama pa nerijetko i na godišnjem odmoru. Ako i uspijete godišnji izdržati bez provjere maila i hitnih intervencija na poslu, opet želite dobru mrežu da možete surfati, gledati serije ili raditi nešto drugo što vas veseli.

Onog trenutka kad je posao premostio zidove ureda poslovne zgrade, odnosno kad je ured postao bilo koja lokacija s koje je moguće odraditi posao – kvalitetna mreža postala je prioritet. Bilo koja javna lokacija, primjerice šoping centar, hotel, apartman, restoran, kafić – iz perspektive korisnika mora imati brzu i pouzdanu mrežu. U današnjem svijetu sve funkcionira na principu recenzija i preporuka, a gosti će prije odlaska u određeni objekt provjeriti recenzije, ali i napisati iste ako nisu zadovoljni bilo kojim segmentom usluge. I to je ono gdje jači kači. Ako susjedni kafić ima bolju mrežu, imat će i više posjetitelja. Isto vrijedi i za restoran, hotel, apartman.

Što ako vam kažemo da postoji rješenje koje sami možete postaviti za manje od 10 minuta (dakle bez pomoći IT-jevaca), koje je brzo, pouzdano i sigurno? Riječ je o Meraki GO rješenju iz Cisca koje vam omogućava da putem jednostavne i intuitivne aplikacije postavite Wi-Fi mrežu za unutarnji i vanjski prostor u samo nekoliko minuta. U videu ispod poslušajte iskustva iz prve ruke, odnosno iz zagrebačkog Jazz caféa.

Ako želite da vaš Wi-Fi bude jači, javite se lokalnom Cisco distributeru Ingram Micro d.o.o. koji vas u suradnji sa svojom mrežom partnera može uputiti u traženo rješenje i implementaciju.

Centralna.ba