Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Otkriveno kad će Vivo predstaviti prvi savitljivi telefon – Vivo X Fold

Vivo je danas službeno najavio da će tvrtka ugostiti svoj sljedeći događaj lansiranja proizvoda u matičnoj Kini 11. travnja. Događaj će započeti u 19:30 po lokalnom vremenu.

Na ovom nadolazećem predstavljanju, tvrtka će najaviti svoj prvi sklopivi pametni telefon nazvan Vivo X Fold. Uz to se također očekuje lansiranje pametnih telefona serije Vivo X Note, Vivo Pad i Vivo X80.

U teaser videu koji je podijelila tvrtka kaže da će Vivo najaviti dolazak nove ere za sklopive pametne telefone. Čini se da kineska tvrtka zadirkuje lansiranje Vivo X Fold-a koji navodno nosi kodni naziv Butterfly.

Na temelju dosadašnjeg propuštanja, Vivo X Fold bi mogao doći sa 6,53-inčnim OLED zaslonom s Full HD+ rezolucijom i jednim izrezom za prednju kameru. Rečeno je da ima bateriju od 4.600 mAh s brzim punjenjem od 80 W i bežičnim punjenjem od 50 W. Što se tiče kamera, očekuje se da će Vivo X Fold biti opremljen s postavkom od 4 kamere, a pretpostavlja se da je glavni senzor od 50 MP, širokokutni 48 MP, telephoto 12 MP te senzor od 8 MP koji će vjerojatno služiti za makro fotografije.

Očekuje se da će telefon doći u dvije memorijske varijante — 12 GB RAM-a sa 128 GB interne memorije i 12 GB RAM-a s 512 GB memorije. Mogao bi biti dostupan u tri opcije boja – plavoj, grimiznoj i narančastoj.

Pametne telefone Vivo X Fold i Vivo X Note pokretat će procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, dok se očekuje da će nadolazeći tablet brenda Vivo Pad imati procesor Qualcomm Snapdragon 870.

Iako su ključne specifikacije i značajke nadolazećih uređaja već procurile na internetu, očekujemo da ćemo u nadolazećim danima dobiti više detalja o nadolazećim proizvodima jer je predstavljanje zakazano za svega nekoliko tjedana.

Bajtbox