Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Podbacuje potražnja za novim iPhone SE

Ranije danas (28. trećeg 2022.), poznati Appleov analitičar otkrio je da novi iPhone SE 2022 nije toliko popularan koliko se brend nadao da će biti, a tvrtka se suočava s potražnjom koja je manja od očekivane.

Vijest stiže od analitičara Ming-Chi Kuoa koji je ovu informaciju podijelio na svom Twitter računu. U tweetu je Kuo naveo da je iPhone SE 2022 imao nižu potražnju od očekivane na tržištu. Tako je također rekao da snižava svoje procjene isporuke za iPhone SE 2022. Naime, analitičar je rekao da blokade u Šangaju nisu utjecale na proizvodnju iPhone SE brenda. No, unatoč tome, i dalje je imao nižu prodaju.

Dakle, sada su procjene isporuke novopredstavljenog iPhonea pale na 15 do 20 milijuna jedinica, što je pad s njegovih početnih procijenjenih 25 do 30 milijuna jedinica. Za one koji nisu svjesni, 2022 iPhone SE je najnoviji pametni telefon ove marke. Novi uređaj dolazi s 4 GB RAM-a, što je više od 3 GB RAM-a prošle generacije. Ovaj model ima zaslon od 4,7 inča koji zadržava tipičan Touch ID kao i njegov prethodnik.

Ispod haube, iPhone SE 3 sadrži A15 Bionic procesor, koji je čipset koji podržava 5G. Uređaj također ima senzor stražnje kamere od 12 megapiksela. Zanimljivo je da iPhone SE 3 očito doživljava istu vrstu tržišnog prijema kao i iPhone mini serija. Drugim riječima, čini se da je potražnja za manjim iPhoneima pala, što je primarni razlog zašto se očekuje da će Apple izbaciti mini model u liniji iPhonea 14.

Postoji još jedna mogućnost zašto je prodaja tako loša, a koja je ujedno i najvjerojatnija, a to je da rijetko tko želi tako zastarjeli dizan s povećanom cijenom. Sigurni smo u to da bi se novi SE odlično prodavao da je imao dizajn iPhone XR-a. Da je izgledao ovako:

Nadajmo se da će i Apple to uvidjeti te sljedećoj iPhone SE generaciji implementirati moderniji dizajn.

Bajtbox