Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Huawei P30 Pro počeo primati veliku nadogradnju u Evropi

Huawei se već duže vrijeme nalazi u nezavidnom položaju, pa kompanija pokušava na razne načine prevazići probleme. Ipak, to ne ide tako lahko. U nedostatku mogućnosti korištenja Androida 11 i 12, Huawei je morao dosta poraditi na svojoj verziji korisničkog interfejsa – EMUI 12. Ova verzija predstavljena je na ljeto prošle godine sa mnogim promjenama. Čini se da se sada EMUI 12 nadogradnja ubrzano kreće ka korisnicima Huawei P30 Pro telefona.

Huawei P30 serija, predstavljena početkom 2019. godine, posljednja je Huaweijeva serija visoke klase koja je isporučena sa Google servisima. Iako su Huawei P30 i Huawei P30 Pro trebali dobiti dvije velike Android nadogradnje, zbog svima poznatih problema, telefoni su ostali na jednoj velikoj Android nadogradnji – Androidu 10.

Huawei P30 i Huawei P30 Pro nedavno su u Aziji počeli primati EMUI 12. Čini se da se sada nadogradnja širi čitavim svijetom, pritom najprije mislići na Evropu. Huawei trenutno ubrzano radi na nadogradnji EMUI 12 za Huawei P30 Pro. Nadogradnja dolazi s brojem verzije 12.0.0.132 i teška je čak 4,57 GB. Ako posjedujete Huawei P30 Pro, odlaskom u Postavke -> Sistem i ažuriranja -> Ažuriranje softvera, možete provjeriti je li pomenuta nadogradnja već dostupna. Ako nije, očekujte da će stići veoma brzo.

Huawei P30 Pro emui 12 evropa svijeta

U svakom slučaju, s obzirom na veličinu nadogradnje, preporučujemo da pričekate neko vrijeme i čujete povratne informacije onih koji budu nadogradili svoj telefon na EMUI 12.

EMUI 12 sa sobom donosi mnoštvo promjena, a radi se zapravo o istom dizajnu korisničkog sučelja kojega nudi Huaweijev Harmony OS 2.0, koji je dostupan na Huawei telefonima u Kini. Korisnici će imati i olakšan pristup prilagođavanju fonta, tu su pametne mape, upravljanje datotekama na više uređaja, poboljšana je aplikacija Huawei Share, a sada su tu i neke nove geste.

Bajtbox