Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Galaxy Z Fold 3 i Galaxy Z Flip 3 mijenjaju ime 

Samsung je konačno “reagirao” na trenutnu situaciju u Ukrajini i potvrdio da će prestati prodavati pametne telefone u Rusiji. Sada je Samsung odlučio izbaciti slovo “Z” sa svojih kultnih sklopivih telefona, tj. sa Galaxy Z Fold 3 i Galaxy Z Flip 3.

Samsungove estonske, latvijske i litavske web stranice sada sve navode Galaxy Z Fold 3 i Galaxy Z Flip 3 kao Galaxy Fold 3 i Galaxy Flip 3. Nesrazmjer između URL-a i stranice proizvoda potvrđuje da je promjena prilično nedavna. Zanimljivo je da Samsungova ukrajinska web stranica još uvijek ima netaknutu marku Z, što je čudno, jer je to trebalo biti prvo mjesto na kojem je trebalo izbrisati Z iz imena.

Čini se da je Samsung napravio promjene na niskom nivou, budući da nema službene izjave tvrtke o nagloj promjeni naziva proizvoda, kao ni njegovih vodećih proizvoda. Što se tiče zašto je Samsung odlučio implementirati promjenu u posljednjem trenutku, odgovor je prilično očit.

Tijekom proteklog mjeseca, simbol “Z” postao je sinonim za rusku vojsku, nešto zbog čega zemlje bivšeg sovjetskog bloka nisu previše oduševljene. Antiruski osjećaj u tim regijama je prilično visok zbog njihove blizine zemlji. Ostaje za vidjeti je li Samsung odlučio globalno preimenovati svoje sklopive uređaje u znak solidarnosti s ukrajinskim narodom ili će ipak sve ostati samo na nacionalnim novoima.

Iako uklanjanje slova “Z” iz naziva uređaja nije neka radikalna promjena i definitivno neće imati neki veliki utjecaj, zabrana prodaje bi mogla imati nekog utjecaja budući da je Samsung jedan od najpopularniji brendova u Rusiji.

Kakvo je Vaše mišljenje o tome?

Pišite nam u komentarima.

Bajtbox