Sastojci
za 2 osobe
tijesto 200-250 gr brašna
1 jaje
malo ulja
sol
topla voda
fil
2 pileća batka a može i pileći filet
sir feta
kisela pavlaka
sol,biber
Priprema:
tijesto zakuhati s vodom.
Premijesiti na brašnu i ostaviti da odstoji 5 minuta.
Tijesto s malo brašna razviti oklagijom i isječi na manje pravougaonike.
Jufke ispecite na plati od štednjaka.
Skuhanu piletinu iskomadajte na sitnije komade.
Za fil pomiješajte jaje,sir i milleram s malo soli i bibera.
Sve dobro umijesite da se fil fino sjedini.
Temeljac procijedite i ostavite po strani.
Provucite jufku kroz temeljac i uzmite jednu kašiku fila pa zarolajte i ređajte u nauljenu tepsiju.
Spremne sarmice prije pećenja premažite s malo ulja.Pa pecite na 220 stepeni dok ne porumene.
Pripremite preljev.
Pa kad sarmice porumene zalijte ih pripremljenim preljevom.
pa pospite sirom.
vratite u rernu na 10-ak minuta da se lijepo sir otopi.
Posluživanje
Služite ih dok su još tople.