Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

MIUI 13 i Android 12 stižu i na Xiaomi Mi Note 10 Lite

Xiaomi Mi Note 10 Lite sada počinje primati ažuriranje MIUI 13 na temelju Androida 12 u Europi. Uz “hrpu” optimizacija, ažuriranje također nosi sigurnosnu zakrpu iz veljače 2022.

Firmware je označen kao V13.0.1.0.SF NEUM, a kompletan ROM zip trebao bi biti veličine 2,9 GB. Događaji predstavljanja MIUI 13 izvan Kine nisu donijeli mnogo novih značajki, zapravo gotovo ništa. Jedina promjena koju ćete odmah primjetiti su nove pozadine, a nakon njih i sidebar za brzo biranje aplikacija stoga ne očekujte previše.

U svakom slučaju, kompletan službeni popis promjena dat je u nastavku.

Sustav

· ‌Stabilni MIUI baziran na Androidu 12

· ‌Ažurirana sigurnosna zakrpa za Android do veljače 2022. Povećana sigurnost sustava

Više značajki i poboljšanja

· ‌Novo: aplikacije se mogu otvarati kao plutajući prozori izravno s bočne trake

· Optimizacija: poboljšana podrška za pristupačnost za telefon, sat i vrijeme

Xiaomiui kaže da se ažuriranje uvodi samo za one koji su trenutno dio programa Mi Pilot Testers pa može proći neko vrijeme prije nego što stigne na vaš uređaj. Inače Mi Pilot program je zapravo skupina ljudi koji se registriraju na službenim Xiaomi stranicama za testiranje prvih javnih verzija softvera. 

Ovaj program nikako ne preporučujemo prosječnim korisnicima budući da MIUI ima previše problema i u javnim verzijama, a zamislite kakvo je tek stanje u onim prvim verzijama.

Inače Xiaomi Mi Note 10 Lite lansiran je još u travnju 2020. i prvi put je pokrenut na Android 10, što znači da je ovo ažuriranje Androida 12 posljednja nadogradnja verzije Androida za njega, dok će vjerojatno nastaviti tu i tamo primati sigurnosne zakrpe.

Bajtbox