Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Samsung Galaxy A53 5G ipak negdje stiže s punjačem u kutiji

Samsung je nedavno predstavio svoje glavne mid-range telefone za ovu godinu. Jedan od njih je i Samsung Galaxy A53 5G. Pored nekih jako bitnih značajki, kojima se ovaj telefon može pohvaliti, tu je i jedan nepopularan potez Samsunga da telefon isporuči bez punjača u kutiji. Međutim, to nije slučaj svugdje.

Naime, kutija Samsung Galaxy A53 5G telefona u Brazilu veća je od one u kojoj telefon stiže na drugim tržištima. Razlog je taj što zapravo u Brazilu Samsung telefon isporučuje sa 15 W punjačem, što naravno zahtijeva veću kutiju. Ovu informaciju prenosi Americanas, jedan od ovlaštenih Samsungovih prodavaoca u Brazilu.

Naime, na jedno pitanje korisnika o tome da li Samsung isporučuje uz telefon i punjač, iz Americanasa su odgovorili da zajedno s telefonom u kutiji stiže i punjač, kao i USB kabl.

Još jedna potvrda da Samsung zaista Galaxy A53 5G u Brazilu isporučuje sa punjačem u kutiji jeste i video raspakivanja telefona jednog brazilskog YouTubera, koji otkriva da s telefonom u kutiji stiže i punjač.

Iz Samsunga se službeno nisu oglasili povodom sadržaja kutije ovog telefona. Kada je riječ o razlogu ovakve Samsungove odluke, čini se da je ona uslijedila nakon ispitivanja pravnih propisa u Brazilu na ovom polju, jer očito je da su proizvođači telefona zakonski dužni uz telefon isporučiti i punjač. Podsjetit ćemo da je Apple upravo u Brazilu kažnjen zbog toga što je iPhone 12 modele isporučivao bez punjača u kutiji. Poslije je američka kompanija bila primorana da u ovoj zemlji iPhone 12 modele isporučuje s punjačem u kutiji. Očito da je Samsung radije odlučio ne igrati se sa zakonom, te ne napraviti isti prekršaj kao i Apple.

Ostaje za vidjeti hoće li Brazil ostati jedina zemlja koja će imati ovakav tretman u pogledu kutije Galaxy A53 5G telefona.

Bajtbox