Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Nova nadogradnja stiže na iPhone – Ispravlja veliki problem

Kompanija Apple počela je jučer sa isporučivanjem iOS-a 15.4.1 na sve podržane iPhone uređaje, kao i iPadOS-a 15.4.1 za sve podržane tablete.

Prije 15-ak dana Apple je počeo sa isporučivanjem iOS-a 15.4 na podržane iPhone uređaje. Nadogradnje je donijela jednu veliku promjenu u odnosu na prethodnu verziju i to nadogradnju Face ID-a. Tako je ova verzija omogućila korištenja Face ID-a i kada nosite masku i to bez spajanja iPhonea sa Apple Watchom. U suštini, kada postavljate Face ID, ne morate nositi masku, nego će Face ID poslije jednostavno sam samo na osnovu dijela lica koji se vidi i kada je maska na licu, uspjeti prepoznati korisnika.

Međutim, pored nekih novina, nadogradnja je donijela i problem. On se odnosi na trajanje baterije, jer je znatan broj korisnika prijavio da ima probleme s baterijom. Tako su npr. korisnici iPhonea 13 Pro Max izvijestili da im baterija na telefonu traje svega pola dana s normalnim korištenjem, što svakako nije normalno.

Zato je tu sada nova nadogradnja, koja bi trebala ispraviti ovaj problem. Naravno, pored problema s baterijom, očekuje se da će nova nadogradnja ispraviti i sitne pogreške, poboljšati performanse, no jasno je da je glavni cilj ove nadogradnje ispravljanje problema s baterijom.

Nadogradnja je dostupna za iPhone 6S i novije telefone. iOS 15.4 mogla bi biti posljednja veća nadogradna za iOS 15, budući da je kompanija sa sjedištem u Cupertinu do sada isporučila sve značajke koje su najavili da će stići sa ovom verzijom iOS-a. Uskoro se očekuje da Apple objavi datum početka WWDC22, tokom kojeg će vjerovatno predstaviti iOS 16 Beta.

Bajtbox