Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Obavljen žrijeb u Londonu: Teniska reprezentacija BiH saznala rivala u Davis Cupu

[ad_1]

U sjedištu Internacionalne Teniske Federacije (ITF) u Londonu održano je izvlačenje Prve i Druge svjetske grupe Davis Cupa. Seniorska teniska reprezentacija BiH, inače dvadeset i deveta (29) rangirana reprezentacija svijeta, bila je postavljena za dvanaestog (12) nosioca Prve svjetske grupe.

Voljom žrijeba, Bosna i Hercegovina će biti domaćin selekciji Meksika. Reprezentacija Meksika ima mnogo slabije rangirane tenisere od bh. reprezentativaca u singlu, dok u igri parova imaju dva igrača među Top 100.

“Definitivno je Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine favorit u ovome duelu. Ako bh. tim bude u kompletnom sastavu u meču finalnog kola prve svjetske grupe protiv reprezentacije Meksika, naša teniska publika može očekivati pobjedu, koja bi obezbjedila kvalifikacioni meč za ulazak među osamnaest reprezentacija svijeta i plasman u grupnu fazu jedinog zvaničnog svjetskog ekipnog prvenstva u tenisu“, kaže direktor Teniskog saveza BiH Senad Hadžimešić.

Davis Cup meč između Bosne i Hercegovine i Meksika igrati će se u zvaničnim terminima koji su određeni od strane Internacionlne Teniske Federacije (ITF), a to su 16. i 17. ili 17. i 18. septembar ove godine.

SCsport.ba