Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Procurile prve informacije o Redmi Note 12 seriji

Xiaomi je na jesen prošle godine u Kini predstavio Redmi Note 11 seriju. Zatim je početkom ove godine, Redmi Note 11 serija predstavljena globalno. Prije par dana predstavljeni su još neki Redmi Note 11 modeli globalno i vjerujemo da će ih biti još. Međutim, sada se prvi put pojavljuju informacije o Redmi Note 12 seriji.

Redmi Note 12 serija stići će kao nasljednica Redmi Note 11 serije. Poznati leaker Digital Chat Station prenosi informaciju da bi Redmi Note 12 serija mogla biti predstavljena već ovog ili sljedećeg mjeseca. On je naveo da će Redmi Note 12 modeli biti opremljeni procesorom visokih performansi iz MediaTek-a.

Ovo je još jedan dokaz da bi Redmi Note 12 serija mogla fokus imati na performansama i u skladu je s najavom Lu Weibinga, CEO Redmija, koji je naveo da će Xiaomi svake godine predstaviti dvije Redmi Note serije, s tim što će jedna imati fokus na ekranu i izradi, dok će druga imati fokus na performansama. Čini se da je prva Redmi Note serija u ovoj godini rezervisana za nešto jače performanse telefona.

Redmi Note 11

Nagađa se da je dotični MediaTek-ov čip visokih performansi Dimensity 8000 ili Dimensity 1300. Oba su itekako sposobni čipovi, no ne radi o onom najboljem čipu iz kompanije, što i nije očekivati, s obzirom na to da je Redmi Note serija u grupi mid-range serija.

Ovo su prve informacije koje su procurile o Redmi Note 12 seriji i ništa više nije poznato. Ipak, očekivati je da u narednim danima i sedmicama saznamo mnogo više detalja o sljedećoj Redmi Note seriji iz Xiaomija, koja će, nadamo se, donijeti značajan napredak u odnosu na Redmi Note 11 seriju.

Bajtbox