Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Microsoftov Your Phone postao Phone Link – Uvedene velike dizajnerske promjene u aplikaciji

Microsoft već nekoliko godina nudi službenu vezu između Android telefona i Windowsa 10. Radi se o aplikaciji Your Phone. Microsoft je sada ovu aplikaciju nadogradio, te joj promijenio i naziv. Ona se sada zove Phone Link.

Kako sve veći broj korisnika nadograđuje svoj računar na Windows 11, tako i Microsoft nadograđuje neke aplikacije i prilagođava ih Windowsu 11. Jedna takva nadogradnja stiže i na aplikaciju Your Phone. Naime, ova aplikacija sada donosi potpuno novi korisnički interfejs, koji je baziran na interfejsu Windowsa 11. Promijenjen je i naziv aplikacije, te sada ona nosi naziv Phone Link.

Tako Windows 11 sada omogućava pametnim telefonima da se lakše povezu sa računarom i to skeniranjem QR koda, koji automatski počinje preuzimati aplikaciju za uparivanje na telefon. Do sada su korisnici to morali činiti ručno putem Microsoftove trgovine. I aplikacija na telefonu dobila je sada promjenu. Umjesto Link to Windows, ona sada nosi naziv Your Phone Companion.

Windows 11 je donio mnoga poboljšanja u dizajnerskom smislu u odnosu na Windows 10, a Phone Link ga prati u tom smislu. Tako aplikacija nudi više kontrola, više boja i više mogućnosti i čitav dizajn aplikacije baziran je na bojama i stilu Windowsa 11.

Ono što je još objavila američka kompanija jeste sklapanje partnerstva sa kineskim Honorom. Naime, iz Microsofta su najavili da će ova usluga biti dostupna i u Kini za neke Honorove telefone. Prije svega, očekivati je da će aplikacija bude dostupna za Honor Magic V, Honor Magic 4, Honor Magic 4 Pro, Honor Magic 4 Ultimate, kao i Honor Magic 3, Honor Magic 3 Pro i Honor Magic 3 Pro+ telefone.

Bajtbox