Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Leotar i Sarajevo podijelili bodove na Policama

[ad_1]

Leotar i Sarajevo podijelili su bodove u susretu 24. kola m:tel Premijer lige BiH, odigranom na trebinjskim Policama.

 

Domaćin je došao u vodstvo već u devetoj minuti. Dizdarević je odbranio šut Krstovskog, ali na odbijenu loptu je natrčao Dujaković i pospremio je u mrežu gostiju.

Svega sedam minuta kasnije bordo tim dolazi do izjednačenja. Varešanović je šutirao s ruba šesnaesterca nakon kornera, lopta je nekoga okrznula i došla do Čatakovića, koji iz blizine postiže pogodak za 1:1.

Do odlaska ekipa na odmor nije bilo naročitih uzbuđenja.

U drugom poluvremenu još je manje bilo situacija vrijednih pomena. Treba svakako izdvojiti dobru šansu za goste u 71. minuti, kada je Avramovski snažno šutirao iskosa, ali je Puletić odlično intervenisao.

Do kraja meča nije se dešavalo mnogo toga zanimljivog, susret je okončan remijem koji ne znači previše nijednoj ekipi. Sarajevo tako nije adekvatno iskoristilo neriješen rezultat trećeplasiranog Borca u Prijedoru (trenutno Banjalučani na pet bodova razlike), dok Leotar i dalje nastavlja strijepiti za opstanak.

Leotar – Sarajevo 1:1 (Dujaković 9’ – Čataković 16’)

Stadion Police u Trebinju. Glavni sudija: Mirza Kazlagić (Cazin).

LEOTAR: Puletić, Đurić, Chichba, Milović, Čubrilo, Stanojević, Medan (Krstovski (Sekulović)), Dujaković, Todorović (Paranos), Santrač (Čolić), Perišić.

SARAJEVO: Dizdarević, Pidro, Šabanović (Hebibović), Lazić, Mujakić, Đokanović, Šećerović (Velkoski), Varešanović (Cmiljanić), Avramovski, Suljić (Kobiljar), Čataković (Ahmetović).

(24sata.info / SC)