Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

Zejna Murkić: Otpjevala sam prateće vokale na Sinanovim neobjavljenim pjesmama

Zejna Murkić sarađivala je sa pokojnim Sakićem na njegovim pjesmama, koje će biti objavljene 4. aprila.
Najpopularniji solista nekadašnje legendarne jugoslovenske grupe „Južni vetar“, Sinan Sakić, prije nego što je preminuo 1. juna 2018. godine, snimio je album koji nikada nije objavlje, a svjetlost dana ugledaće 4. aprila.

Dok je pjevača služilo zdravlje, on je sa svojim saradnicima snimio pjesme u studiju, a produkcija „EMDC Network“ odlučila je da ih objavi.

Kako saznajemo, prateće vokale otpjevala je pevačica Zejna Murkić, koja je ušla u finale RTS-ovog festivala “Pjesma za Evroviziju”. Zejna je za medije potvrdila saradnju:

“Sinana poznajem dugo, još od malena jer smo oboje rodom iz Loznice. Često smo se sretali na veseljima kod rođaka gdje je on dolazio kao gost. Svi su ga obožavali i uvijek je ostajao duže i pjevao, što je bio vrhunac svake proslave. Uvijek je svima bio sjajan prijatelj. Ranije sam sarađivala sa producentom Goranom Velinovim koji je radio album sa Sinanom, pa su njih dvojica najviše vremena provodili u studiju. Jednog dana Goran me je pozvao i pitao da otpjevam prateće vokale zbog čega sam vrlo ponosna i bilo mi je veliko zadovoljstvo. Odmah sam prihvatila ponudu. Međutim, dok je Sinan radio pjesme već je bio bolestan. Sretali smo se i radili u studiju. Kasnije se dogodio taj nesrećni događaj kada je preminuo. Njegov materijal je stajao”, rekla je Zejna i dodala da je sigurna da će ljubitelji Sakićeve publike biti oduševljeni.

“Publika biti srećna i zadovoljna kad čuje pjesme. Imaćemo nove Sinanove hitove, iako on više nije među nama”, kazala je ona.

Zejna ističe da će Sinana pamtiti samo po dobrom i da joj je čast što ga je poznavala.

“Dok sam bila član grupe “Luna”, često sam ga sretala. Sjećam se da smo se pozdravili na jednom događaju, gdje mi je rekao da poznaje mog oca. Sjetio me se iz perioda kad sam bila mala. Bio je jako simpatičan i drag, pozitivan i nasmijan. Od njega imam samo lijepe riječi i susrete. Porodica mu je takođe divna. Njegova kćerka mi i dan-danas pruža podršku, a uz takvog oca dosta se razumije i u muziku”, završava Murkićeva.

(express/alo)

Express