Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Piksi odbrusio novinaru zbog pitanja o Xhaki i Shaqiriju: “Ne talasaj!”

[ad_1]

Sudbina je željela da na žrijebu u Kataru za Svjetsko prvenstvo Srbija ponovo završi u grupi sa Brazilom i Švicarskom dok je četvrti protivnik reprezentacija Kameruna.

Na prvenstvu u Rusiji susret ovih rivala obilježile su kontraverzne odluke njemačkog arbitra Felixa Brycha, ali i provokativne proslave pogodaka reprezentacije Švicarske, albanskog porijekla, Granita Xhake i Xherdana Shaqirija.

Švicarski novinari su nakon žrijeba uputili pitanje selektoru Srbije Draganu Stojkoviću vezano za te događaje.

“Jedan od novinara u miks zoni postavio mi je pitanje za Švajcarsku i politiku. Pitao sam ga šta me pitaš? I rekao mu da se smiri, da ne talasa previše i pređe na drugo pitanje. Izbegao sam da o tome razgovaram. Hoću da držim našu reprezentaciju dalje od toga. Mi ne idemo na tu kartu da vređamo nekoga, ili da ga na taj način ugrožavamo”, jasan je bio Stojković.

Upitan je Stojković i da li je ovo vrijeme za osvetu za poraz koji su im nanijeli Švicarci prije četiri godine.

“Bilo je neko pitanje vezano za osvetu kod novinara. Ja kažem koju osvetu, nema u sportu osvete. Izađeš na teren, boriš se igraš za svoj dres i državu. Ovde nema nikakve osvete, to što je bilo pre četiri godine, mi smo izgubili tu utakmicu. Ovde se zna šta Srbiji treba da ode u nokaut fazu i da preskoči prvu prepreku”, zaključio je Piksi.

Svjetsko prvenstvo u Kataru bit će održano od 21. novembra do 18 decembra ove godine.

 

(24sata.info)