Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Xiaomi Mi 6 i dalje je najpopularniji telefon među Xiaomijevim fanovima

Kompanija Xiaomi u posljednjih nekoliko godina pozicionirala se u sami vrh tržišta pametnih telefona. Xiaomi je za vrlo kratko vrijeme stekao ogromnu popularnost i to najviše zbog proizvoda koji daju odličan omjer uloženo-dobiveno. Jedan od takvih je sigurno i Xiaomi Mi 6, koji i danas ima ogromnu popularnost među Xiaomijevim pristalicama.

Lei Jun, osnivač Xiaomija, na popularnoj kineskoj društvenoj mreži Weibo objavio je da su njegova tri najdraža telefona Xiaomi Mi 11 Ultra, Xiaomi Mi 10 Extreme Edition, te Xiaomi Mi 6. Ovaj potonji predstavljen je još 2016. godine. Jun je postavio i anketu u kojoj je zatražio mišljenje svojih pratitelja o tome koji je za njih najbolji Xiaomijev telefon i prvo mjesto zauzeo je upravo Xiaomi Mi 6.

Na anketi je uvjerljivo najviše glasova dobio Mi 6, dok se na drugom mjestu našao Xiaomi Mi 11 Ultra, dok je treći bio Xiaomi Mi 10 Extreme Edition. Iza njega slijede Xiaomi Mix, Xiaomi 2, Xiaomi Mix 2 Unibody itd.

Da je Xiaomi Mi 6 i dalje itekako popularan i dan danas, pored ove ankete, saznali smo još na ljeto prošle godine kada je upravo Lei Jun objavio da je u tom momentu u svijetu postojalo preko 2 miliona aktivnih korisnika Xiaomi Mi 6 telefona.

Xiaomi Mi 6 je prvi Xiaomijev flagship telefon sa dvije kamere na zadnjoj strani. Tu se nalaze glavni senzor kamere od 12 MP f / 1.8 i telefoto senzor od 12 MP f / 2.6, dok se na prednjoj strani nalazi selfie kamera sa senzorom od 8 MP. Za autonomiju telefona zadužena je baterija kapaciteta 3350 mAh s podrškom za brzo punjenje od 18 W, a telefon ima i skener otiska prsta na prednjoj strani.

Telefon je isporučen je sa Androidom 7.1 Nougat i Qualcommovim Snapdragon 835 čipom koji stiže uparen sa 4 GB, odnosno 6 GB radne memorije (RAM-a) i 64 GB i 128 GB prostora za unutrašnju pohranu (ROM). Telefon posjeduje IPS LCD ekran dijagonale 5,15“, rezolucije 1080 x 1920 piksela, omjera stranica 16:9. Ekran je zaštićen Corning Gorilla Glass 4 zaštitom. Dimenzije telefona su 145,2 x 70,5 x 7,5 mm, a težak je 168 grama.

Bajtbox