Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Hamilton se nada će Appleov dokumentarac o njemu imati pozitivan uticaj na publiku

Već neko vrijeme Apple TV+ i sedmerostruki svjetski prvak Formule 1 Lewis Hamilton rade na biografskom dokumentarcu o ovom britanskom vozaču.

Apple je 09.03.2022. godine objavio da je osigurao prava na dokumentarac o Lewisu Hamiltonu. Govoreći o filmu, Hamilton vjeruje da bi ovaj film mogao imati pozitivan uticaj na publiku.

“Dokumentarni film je trenutni fokus. Mislim da su priče tu da se ispričaju i da je to važno. Mislim da se može mnogo toga naučiti”, rekao je Hamilton u izjavi za MotorSportWeek.

Hamilton je izrazio velike nade u ovaj film, te je dodao “ako nečija priča može imati pozitivan uticaj makar na jednu osobu ili jednu porodicu to je nevjerovatno.”

Još neimenovani dokumentarni film o jednom od najuspješnijih vozača Formule 1 u historiji sadržavat će potpuni pristup Hamiltonu i njegovom timu, uključujući snimke na stazi i van nje, zajedno sa intervjuima sa gostima. Hamilton producira dokumentarac sa Penni Throw, Box to Box Films i One Community, uz izvršne producente Richarda Pleplera i Scotta Budnicka, dok je režiser Matt Kay.

Pored ovog projekta na Apple TV+, Hamilton je povezan s još jednim filmom o Formuli 1, u kojemu glumi Brad Pitt. Sam Hamilton nije potvrdio svoju umiješanost u ovaj projekat, ali je priznao da “trenutno prolazi kroz proces kastinga za drugi projekat koji ima”.

O tom projektu Hamilton je naveo da je poprilično zanimljiv proces koji treba proći, te da je potrebno pronaći prave glumce za njega.

Svi ovi projekti o Formuli 1 stižu nakon ogromne popularnosti koju je stekla Netflixova serija “Drive to survive”, koja do sada ima već 4 sezone.

Bajtbox