Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Schumacheru novi timski kolega mnogo više prija od Mazepina: Odlično ga je imati

[ad_1]

Mick Schumacher je pred sam početak sezone potpuno neočekivano dobio novog timskog kolegu u Haasu, pošto je Nikita Mazepin izbačen iz Formule 1, a sve uslijed sankcija Rusiji zbog agresije na Ukrajinu.

Rusa je zamijenio Kevin Magnussen, koji je oduševio na prve dvije trke sezone. Sretan je zbog Magnussena i Schumacher.

Priznao je sin slavnog Michaela Schumachera da mu saradnja s Dancem mnogo više prija od one s Mazepinom, s kojim od početka nije bio u najboljim odnosima.

“On je u motosportu duže vrijeme, puno više godina nego ja”, rekao je Schumacher kad je upitan kakva je saradnja s Magnussenom i dodao:

“Naravno, on pridonosi mnogo timu i i odlično ga je imati i mogućnosti da učiš od njega. To je jednostavno generalna stručnost u ovom poslu. On je vozio u F1 godinama, bio je u mogućnosti da vozi različite bolide i različite generacije bolida, a doći u novi bolid i odmah se snaći je jedan veliki bonus”.

Smatra da jedan od drugog puno mogu da nauče. Kaže da između sebe dijele sve informacije i pokušavaju da napreduju u bolidu koji je prošle sezone bio ubjedljivo najlošiji na gridu, dok je ove sezone to drugačije…

“To je u suštini gdje obojica imamo napredak jedan od drugog i učimo jedan od drugog. Tako da, na kraju, dijelimo svaku pojedinost informacija, i imamo otvorene diskusije u pristupu krivinama i kako se osjećam sa radom bolida, i onda sve to stavimo zajedno i pokušamo unaprijediti bolid”, rekao je Mick.

Formula 1 se predstojećeg vikenda vozi u Australiji, a trka je na programu u nedjelju u 07:00h.

SCsport.ba