Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Procurili su ključni detalji o budućoj Snapdragon 7 seriji

Qualcomm navodno radi na poboljšanoj verziji Snapdragona 8 Gen 1. Izvješća su otkrila da bi mogao debitirati s imenom Snapdragon 8 Gen 1 Plus nekad početkom svibnja. Vrlo je vjerojatno da će Qualcomm uz njega predstaviti i novu Snapdragon 7 seriju, tj. seriju čipova za uređaje srednje kategorije.

Danas je pouzdani tipster Digital Chat Station podijelio ključne detalje sljedeće generacije Snapdragon 7 serije SoC-a.

Curenje otkriva da će se nadolazeći čip serije Snapdragon 7 sastojati od četiri Cortex-A710 jezgre koje rade na 2,36 GHz i četiri Cortex-A510 jezgre koje rade na 1,80 GHz. Bit će to 4nm čipset koji će uključivati ​​Adreno 662 GPU. Tipster je tvrdio da će ga proizvoditi Samsung (samo se nadamo da neće biti problema s pregrijavanjem kao kod SD 8 Gen 1 kojeg također proizvodi Samsung). Čini se da su prvi telefoni s novim čipom Snapdragon 7 serije već u izradi.

Kao što je već spomenuto, Snapdragon 8 Gen 1+ vjerojatno će debitirati početkom svibnja. Budući da je Qualcomm usvojio novo ime za svoj čip Snapdragon 8 serije, vjerojatno je da bi SoC serije 7 mogao službeno postati Snapdragon 7 Gen 1.

Neslužbeni renderi Redmi Note 12 telefona

Što se tiče telefona koje će pokretati ovi čipovi, nekoliko brendova kao što su Xiaomi, OnePlus, Lenovo i Motorola radi na Snapdragon 8 Gen 1+ vodećim modelima. Međutim, vjerojatno je da bi Motorola Edge 30 Ultra (kodnog naziva Frontier) mogao debitirati kao prvi telefon na svijetu s ugrađenim SD8G1+. SoC će također pokretati nove Lenovo Legion, Samsung Galaxy Z Flip4 i Galaxy Z Fold4 uređaje. 

Nagađa se da će nadolazeća serija Redmi Note 12 biti jedan od prvih pametnih telefona sa Snapdragon 7 Gen 1.

Bajtbox