Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Legenda se vraća! Max Payne 1 i Max Payne 2 će dobiti dugo očekivani remake!

Ljudi moji Max Payne se vraća! Remedy Entertainment je najavio da će legendarne Max Payne 1 i Max Payne 2 igre dobiti službeni remake. Ova vesela vijest stiže sa objave koju je Remedy objavio na svojoj stranici za investitore. U objavi je navedeno da je kompanija postigla dogovor sa Rockstar Games (koji je vlasnik Max Payne licence) i da je remake trenutno u vrlo ranoj fazi razvoja.

Max Payne remake će koristiti Remedy-ov Northlight Engine, isti onaj koji smo imali priliku vidjeti u fantastičnoj “Control” igri. “Bili smo oduševljeni kada su nam prišli prijatelji iz Remedya da popričamo o remakeu originalnih Max Payne naslova” rekao je Sam Houser, osnivač Rockstar Gamesa “Veliki smo fanovi svega što je Remedy tim napravio tijekom svih ovih godina, i jedva čekamo priliku da zaigramo ove nove verzije”. Inače, Remedy Entertainment je razvio prva dva Max Payne naslova, dok je Rockstar vlasnik licence te su razvili Max Payne 3.

Max Payne bullet time

Max Payne će uvijek imati posebno mjesto u srcima gamera s početka ovog stoljeća. Radi se o detektivskoj akcijskog igri iz trećeg lica koja je u igrama popularizirala koncept nazvan “bullet time” (slow motion dok se bacate i pucate). No, iako je bullet time bila atraktivna stvar, igra se najviše pamti po fantastičnoj atmosferi i priči o policajcu koji je zatekao svoju mrtvu obitelj i krenuo u osvetnički pohod. Priča je zbog ograničenog budžeta rađena u obliku stripa, no upravo zbog toga (i corny detective noir dijaloga), je stekla svoj legendarni status.

Tko ovo može ne voljeti!

Remake će u jednom “paketu” obuhvaćati prve dvije igre, a biti će dostupan na PC-u, PS5 i novim Xbox konzolama. A ukoliko ne možete čekati i želite osjetiti malo te detective noir atmosfere, originalne naslove još uvijek možete zaigrati na PC-u. Postoji verzija i za telefone, no samo prvi nastavak. Ukoliko se odlučite igrati na telefonu vodite računa da će iskustvo biti puno ugodnije ako koristite gamepad.

Nažalost kako je remake u vrlo ranoj fazi razvoja (razvoj koncepta) još uvijek ne znamo ni okvirni datum izlaska.

Bajtbox