Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Huawei P20 serija počela primati posljednju veliku EMUI nadogradnju

Huawei je najnoviju verziju svog korisničkog interfejsa predstavio na ljeto prošle godine. Radi se o EMUI 12. Do sada je ova verzija stigla na neke novije Huaweijeve uređaje visoke klase u Evropi. Sada Huawei počinje sa nadogradnjom Huawei P20 serije iz 2018. godine na EMUI 12.

Početkom godine nadogradnju su počeli primati Huawei P40 modeli, Mate 40 i Mate 30, da bi prije nekog vremena nadogradnja počela stizati i na Huawei P30 i Huawei P30 Pro modele u Evropi. Iako još nisu baš svi korisnici naprijed navedenih modela primili EMUI 12, Huawei je sada počeo s nadogradnjom četiri godine stare Huawei P20 serije na najnoviju verziju korisničkog interfejsa.

Huawei P20 i P20 Pro predstavljeni su početkom proljeća 2018. godine sa Androidom 8 i do sada su dobili dvije velike Android nadogradnje i to one na Android 9 i Android 10. Android 10 nadogradnja zapravo je i posljednja velika Android nadogradnja za ove telefone. Međutim, sada telefoni dobivaju veoma bitnu nadogradnju na EMUI 12, koji sa sobom donosi mnogo novina, a prije svega se to odnosi na cjelokupno redizajniran korisnički interfejs.

huawei p20 pro emui 12

Napominjemo da se radi o EMUI 12 beta verziji, što znači da je nadogradnja trenutno dostupna samo ograničenom broju korisnika, te će trebati neko vrijeme da nadogradnja stigne ka svim korisnicima ovih telefona.

EMUI 12 nadogradnja bit će posljednja velika EMUI nadogradnja za ove telefone. Posljednju sigurnosnu zakrpu telefoni su primili još u jedanaestom mjesecu prošle godine, te nema informacija kada će stići sljedeća. Zapravo je moguće da je ona dio ove EMUI 12 nadogradnje i vrlo lahko se može desiti da nakon što prime EMUI 12, telefoni budu odsječeni od budućih nadogradnji.

Bajtbox