Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Vraća li Huawei stari klasični notch na ekran Huawei Mate 50 modela?!

U posljednjih nekoliko godina Huawei obično u jednoj godini predstavi dvije serije visoke klase. To su P i Mate serije. Međutim, to se nije desilo prošle godine, jer kineska kompanija nije predstavila Huawei Mate 50 seriju. Svi znamo iz kojih razloga. Mate 50 serija stići će ove godine i sada saznajemo zanimljive detalje o njoj.

Na MWC 2022 Li Changzhou iz Huaweija naveo je da kompanija radi na razvoju Huawei Mate 50 serije, te da će ona definitivno ugledati svjetlo dana. Međutim, on nije otkrio kada bi se to moglo desiti.

Nedavno su se pojavili renderi Huawei Mate 50 telefona i oni otkrivaju jedan veoma zanimljiv detalj. Naime, na renderima primjećujemo da telefon na prednjoj strani ima klasični notch, sličan onome koji se nalazi na iPhoneima. Zanimljivo je da, dok svi teže ka tome da u potpunosti izbace bilo kakve izreze na ekranu, Huawei vraća na ekran stari veliki notch. Naravno, radi se o renderima koji nisu službeni i ove informacije treba uzeti s određenom dozom rezerve.

Huawei Mate 50 render

Nadalje, procurili su i neki detalji o čipu koji će pokretati Huawei Mate 50 modele. Naime, jedan leaker na popularnoj kineskoj društvenoj mreži Weibo prenosi informaciju da će Huawei Mate 50 modeli biti pogonjeni Qualcommovim Snapdragon 8 Gen 1 čipom, ali u 4G izdanju zato što Huawei nema pravo koristiti 5G američku tehnologiju. Bit će to dakle prvi pametni telefoni na svijetu koji će biti isporučeni sa Snapdragonom 8 Gen 1 u 4G izdanju, što i nije stvar kojom će se moći pohvaliti.

Prenosi se i to da bi Huawei Mate 50 serija u Kini mogla biti iz kutije isporučena sa Harmony OS 3.0, čiji bi i debi mogao biti sa Mate 50 serijom.

Nažalost, neke provjerenije i konkretnije informacije o Mate 50 seriji nisu poznate, no očekivati je da u naredno vrijeme imamo i takve informacije.

Bajtbox