Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

„Službeni“ poster otkriva datum predstavljanja Xiaomi 12 Ultre

Očekivalo se da će Xiaomi 12 Ultra biti lansiran zajedno s Xiaomi 12, Xiaomi 12X i Xiaomi 12 Pro u prosincu prošle godine u Kini, kada se to nije dogodilo, pretpostavljalo se da će Xiaomi 12 Ultra stići nekad tijekom trećeg mjeseca ove godine zato što je u tom periodu prošle godine Xiaomi predstavio Xiaomi Mi 11 Ultra. No ni to se nije dogodilo, a sad navodni službeni poster pokazuje da bi Xiaomi 12 Ultra mogao biti predstavljen 10. svibnja.

Podijelio ga je Ben Geskin na Twitteru, a navodni poster spominje samo naziv uređaja, datum njegovog lansiranja i da će ga pokretati Snapdragon 8 Gen 1+ procesor. Iako stvar izgleda prilično uvjerljivo, još nije jasno je li to stvarno istina.

Snapdragon 8 Gen 1+ je još nenajavljeni čip, pa se zbog toga može sumnjati u vjerodostojnost ovog postera. No jučer su se pojavile glasine da Qualcomm planira predstaviti Snapdragon 8 Gen 1+ nekad u svibnju, pa bi baš Xiaomi 12 Ultra mogao biti prvi telefon kojeg će pokretati ovaj čipset.

No, čak i ako je  poster fake, čini se da svi prsti pokazuju prema lansiranju uređaja u svibnju.

Kroz glasine je otkriveno da će Xiaomi 12 Ultra biti opremljen 6,73-inčnim E5 AMOLED zaslonom, koji koristi LTPO 2.0 tehnologiju. Očekuje se da će imati podršku za 10-bitne boje i brzinu osvježavanja od 120 Hz.

Prema Digital Chat Stationu, vodeći telefon će i dalje koristiti keramiku za stražnju stranu i prodavat će se u najmanje dvije varijante, tj u bijeloj i crnoj.

Ako je ovo sve stvarno istina i predstavljanje je za nešto više od mjesec dana, kroz narednih par dana bismo trebali znati gotovo sve o tome što će nova Ultra donijeti.

Kakvo je Vaše mišljenje i što očekujete od nove Ultre?

Bajtbox