Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Sjajni Charles Leclerc osvojio pole poziciju i u Australiji, odmah iza njega dva Red Bulla

[ad_1]

Charles Leclerc odradio je fenomenalno i kvalifikacije za Veliku nagradu Australije, te osvojio pole poziciju za sutrašnju trku.

Vidjeli smo pravu dramu u Q3, posljednjem dijelu kvalifikacija, a Leclerc je u posljednjim trenucima uspio da postavi najbrže vrijeme i nadmaši Maxa Verstappena.

Ferrarijev vozač postavio je najbrže vrijeme od 1:17.868, a Verstappen je bio sporiji za 0,286 sekundi. S trećeg mjesta startuje njegov kolega iz Red Bulla Sergio Perez (+0,372).

Lewis Hamilton uspio je da u samom finišu kvalifikacija nadmaši vrijeme timskog kolege Georgea Russela i “pobijedi ga”. Britanac će startovati sa pete pozicije, a Russel sa šeste. Ispred njih je četvrti McLarenov vozač Lando Norris, što je veliki uspjeh i znak napretka ovog tima.

Sedmi je Daniel Ricciardo, također iz McLarena, osmi Esteban Ocon (Alpine), deveti Carlos Sainz (Ferrari) i deseti Fernando Alonso (Alpine).

Slijede Pierre Gasly (Alpha Tauri), Valtteri Bottas (Alfa Romeo), Yuki Tsunoda (Alpha Tauri), Guanyu Zhou (Alpha Romeo), Mich Schumacher (Haas), Alex Albon (Williams), Kevin Magnussen (Haas), Sebastian Vettel (Aston Martin), Nicolas Latifi (Williams) i Lance Stroll (Aston Martin).

Sutrašnja utrka je na rasporedu od 07:00h.

SCsport.ba