Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Xperia I IV mogao bi biti telefon s najboljim kamerama, ali i višom cijenom od prethodnika

Krajem četvrtog mjeseca prošle godine Sony je predstavio Sony Xperia 1 III flagship telefon. Kako se približava taj period u ovoj godini, sve se više glasina pojavljuje o njegovom nasljedniku, koji bi trebao nositi naziv Sony Xperia 1 IV. Sada stižu informacije koje se tiču kamera, ali i cijene ovog telefona.

Sony Xperia 1 III ima četiri kamere u kombinaciji 12 MP (glavni senzor) + 12 MP (telefoto senzor) + 12 MP (ultraširoki senzor) + 0,3 MP (senzor za dubinu). Najnoviji izvještaj ukazuje na to da će njegov nasljednik ponuditi glavni senzor kamere od 48 MP, ultraširoki senzor od 48 MP ili 50 MP, telefoto senzor od 48 MP, te periskopski senzor kamere.

Generalno, očekuje se da će Sony Xperia 1 IV donijeti znatno unaprijeđen sistem kamera, što bi ga moglo učiniti telefonom s najboljim kamerama na svijetu. Pored toga, očekuje se da će telefon dobiti i novi Snapdragon čip.

Navodno bi telefon mogao biti pogonjen još nepredstavljenim Snapdragon 8 Gen 1 Plus čipom, koji će biti skuplji od običnog Snapdragona 8 Gen 1. Navodno će telefon biti uparen sa do 16 GB RAM-a i 512 GB interne memorije.

Sva ova poboljšanja skupa navodno bi mogla uticati i na povećanje cijene telefona, odnosno njegova početna cijena navodno će biti viša u odnosu na početnu cijenu Sony Xperije 1 III.

Cijena Xperija 1 III je 1.299 dolara, a prenosi se da će njegov nasljednik u Kini koštati najmanje 8.999 CNY, što je oko 1415 dolara, što je značajno više u odnosu na prethodnika. Očigledno je da Sony nije mnogo naučio iz prošlosti i ovo je jedan od razloga zašto Sony telefoni nisu ni približno popularni kao Samsungovi ili Appleovi.

Šta vi mislite generalno o cijenama Sony telefona?

Bajtbox