Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Ovo je Samsung Galaxy M53 5G – Jeftinija varijanta Galaxy A73 5G telefona

Najnoviji telefon iz srednje klase kojega je predstavila južnokorejska kompanija Samsung je Samsung Galaxy M53 5G. Telefon donosi mnogo stvari s kojima se može pohvaliti, a u osnovi, radi se o jeftinijoj varijanti Samsung Galaxy A73 5G telefona. Šta sve nudi Galaxy M53 5G?

Tako telefon posjeduje Super AMOLED ekran dijagonale 6,7“, Full HD+ rezolucije i stope osvježavanja od 120 Hz. Prvi vrhu ekrana telefona nalazi se prednja kamera sa senzorom od 32 MP. Desno bočnoj je tipka za kontrolu glasnoće i skener otiska prsta, koji je ujedno i tipka za uključivanje, odnosno isključivanje telefona. To je jedna od promjena u odnosu na Galaxy A73 5G, koji ima skener otiska prsta ispod ekrana.

Na zadnjoj strani telefon ima isti glavni senzor kamere od 108 MP f / 1.8 kao i A73 5G, no ovaj nema podršku za OIS. I ultraširoki senzor je niže rezolucije od 8 MP (A73 5G ima 12 MP), dok su preostala dva modula makro senzor od 2 MP i senzor za dubinu od 2 MP. Sve ove kamere nalaze se u kvadratnom zaobljenom izrezu, dok je ispod njih LED blic.

Telefon ima bateriju kapaciteta 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 25 W, što je identično kao kod A73 5G telefona.

Samsung Galaxy M53 5g cijena specifikacije

Još jedna promjena, ujedno i najvažnija, jeste ta da ovaj telefon vjerovatno (Samsung te detalje nije objavio) pokreće Dimensity 900, za razliku od Snapdragona 778G koji pokreće A73 5G. Oba su 6 nm čipovi, no Snapdragon 778G ima nešto bolji CPU i snažniji GPU.

Telefon je dostupan u samo jednoj memorijskoj konfiguraciji i to 6/128 GB. Tu je i utor za microSD kartice.

Samsung Galaxy M53 5g cijena specifikacije

Samsung još nije otkrio cijenu telefona, no s obzirom na to da se radi o nešto lošijoj varijanti Galaxy A73 5G telefona, očekivati je i nižu cijenu u odnosu na njega. Nije otkriven ni popis regija u kojima će biti dostupan.

Bajtbox