Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Uskoro popravci Samsung telefona i tableta u pola cijene?

Samsung Electronics mogao bi udvostručiti svoje napore za recikliranje pokretanjem programa za popravak mobilnih uređaja koji prenamjenjuje reciklirane komponente. U teoriji, to bi moglo prepoloviti troškove zamjene određenih dijelova.

Cilj je smanjiti otpad prenamjenom korištenog hardvera kroz program za popravak mobilnih uređaja. Tvrtka bi navodno ponudila reciklirane dijelove s certifikatom proizvođača kao zamjenu i osigurala da je njihova kvaliteta na razini novih komponenti.

Popravci Galaxy telefona i tableta u pola cijene?

Samsung Electronics navodno razmatra pokretanje ovog programa za popravak mobilnih uređaja za recikliranje u sljedećih nekoliko mjeseci, a izgleda da je rok nekad oko šestog mjeseca ove godine.

Nakon što program zapravo krene s radom, mogao bi omogućiti kupcima da dobiju reciklirani zamjenski zaslon pametnog telefona po upola nižoj cijeni od novog. Što je dobro iz dva razloga, prvi je taj što niste kupili ekran upitne kvalitete od upitnog proizvođača, a drugi je što je servis obavljen u ovlaštenom servisu pa je i kvaliteta i sigurnost usluge  na višoj razini.

Iako je nejasno hoće li ovaj program popravaka temeljen na recikliranim komponentama zaživjeti, uklopio bi se u trenutnu viziju tvrtke ako bi se pokrenuo ove godine, budući da Samsung koristi reciklirane ribarske mreže za neke nekritične komponente Galaxy S22, a također je uklonio zidne punjače iz maloprodajnih kutija navodno kako bi smanjio otpad i time pridonio očuvanju okoliša.

Samsung je ovog mjeseca najavio i DIY program popravka koji bi trebao doći ovog ljeta, pa bi pokretanje programa popravka koji se temelji na recikliranim dijelovima mogao biti sljedeći korak.

Ekološka osviještenost je danas jedna od glavnih tema u društvu, a posebno kod velikih tvrtki tipa Samsunga i Applea koji uklanjanjem punjača iz kutija „čuvaju prirodu“ i na tome „slučajno“ uštede milijarde dolara.

Bajtbox