Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

HarmonyOS 3.0 stiže, a otkriveno i kad!!

Huaweijev HarmonyOS brzo se razvio od pojave američkih sankcija protiv tvrtke. Treća iteracija HarmonyOS-a bi trebala biti spremna za predstavljanje u rujnu 2022. godine. Beta verzija softvera izaći će u narednim tjednima, prema Weibo tipsteru, Changan Digital Kingu.

HarmonyOS 3.0 najavljen je u listopadu 2021., a njegov prvi Developer Preview izašao je ubrzo nakon toga. Putanja evolucije HarmonyOS 3.0 doživjela je pregled vremenske trake. Prema detaljima koje je dao tipster, stabilno izdanje Harmony OS 3.0 predviđeno je za rujan 2022. Prethodna verzija (verzija 2.0) pokrenuta je u lipnju 2021. i njezin ekosustav već ima 100 milijuna korisnika.

HarmonyOS 3.0 ima poboljšano korisničko sučelje i općenito bolje performanse. Međutim, ne dolazi sa značajnim promjenama u izgledu i osjećaju OS-a. Objavljene su i druge popratne aplikacije poput ArkUI. ArkUI je deklarativno UI okruženje za izradu aplikacija pomoću TypeScript-a ili JavaScript-a.

Predviđa se da će linija Huawei Mate 50 biti jedan od prvih modela koji će implementirati HarmonyOS 3.0. Huawei Mate 50 mogao bi biti objavljen oko srpnja ove godine. Što se tiče postojećih uređaja koji će biti ažurirani na novu verziju, trebali bismo dobiti informacije o tome kada se počnu pojavljivati prve beta verzije.

Nažalost, nestankom Huaweija s tržišta, izbor u Android svijetu se sveo samo na Xiaomi i Samsung, a kad se smanjuje konkurencija smanjuje se i potreba za inovacijama i za rizikom potrebnim da se stigne na vrh. Zbog toga se iskreno nadamo normalizaciji odnosa između Huaweija i Američke vlade te ponovnom povratku Huaweija na tržišta pametnih telefona.

Kakvo je Vaše mišljenje o tome?

Pišite nam u komentarima.

Bajtbox