Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Poznati leaker negira nedavni izvještaj: Galaxy S22 FE i S23 modeli bez MediaTekovih čipova!

Nedavno su se pojavile informacije da bi Samsungovi uređaji visoke klase uskoro mogli biti pogonjeni MediaTek čipovima. Samsung trenutno koristi MediaTekove čipove na nekim telefonima iz Galaxy A serije i to onim koji pripadaju kategoriji jeftinih. Navodno je Samsung odlučio i uređaje visoke klase isporučivati ubuduće sa MediaTekovim čipovima, no sada poznati leaker negira ove navode.

Business Korea je prije par dana prenijela naprijed navedene informacije. Oni su naveli da će prvi Samsungov telefon visoke klase sa MediaTekovim čipom biti Samsung Galaxy S22 FE. No, sada poznati leaker Yogesh Brar, negira ove tvrdnje.

On na Twitteru prenosi informaciju da je siguran da neko vrijeme nećemo vidjeti Samsungove uređaje visoke klase koje pokreće neki MediaTekov čip. Tako on navodi da će Galaxy S22 FE i Galaxy S23 serija biti standardno isporučena sa Exynosom i Snapdragonom, ovisno o tržištu.

On navodi da je moguće da Samsung ima takvu ideju u budućnosti, no sigurno je da je neće brzo implementirati, tako da ćemo navodno još neko vrijeme gledati Samsungove uređaje visoke klase sa Snapdragonom i Exynosom, bez MediaTekovih čipova. U suštini, ostat će sve kao što je i bilo do sada.

Dalje prenosi da, iako odluči u budućnosti koristiti MediaTekove čipove na flagshipima, to će biti na štetu Snapdragon čipova, jer navodno Samsung nema namjeru smanjiti zastupljenost svog Exynosa na telefonima visoke klase.

Naravno, oba izvještaja moramo uzeti s dozom rezerve, jer se radi o glasinama i nepotvrđenima informacijama. Samsung se nije službeno oglašavao povodom ovog pitanja, tako da i jedne, i druge informacije moramo uzeti s dozom rezerve.

Bajtbox