Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

OnePlus objavio kada stiže OnePlus Ace – Zanimljiv dizajn telefona

Prije nekoliko dana pojavile su se informacije da se kineska kompanija OnePlus sprema za predstavljanje novog pametnog telefona iz svoje ponude. OnePlus je te navode i potvrdio. Telefon će nositi naziv OnePlus Ace. OnePlus je sada objavio datum predstavljanja ovog telefona.

Kompanija je objavila i teaser fotografiju koja nam otkriva zadnju stranu telefona. Ona ima poprilično neobičan dizajn. U gornjem lijevom uglu poklopca nalazi se modul kamere, koji izgleda kao neka pločica. U njemu se nalaze tri senzora kamere i LED blic. Na desnoj bočnoj strani telefona nalazi se tipka za uključivanje, odnosno isključivanje uređaja, što sugeriše da će telefon imati skener otiska prsta ispod ekrana. To znači da će OnePlus Ace imati AMOLED ekran.

OnePlus je sada najavio da će OnePlus Ace u Kini biti predstavljen 21.04.2022. godine. Nagađa se zapravo da se radi o OnePlus 10R telefonu, koji bi 28.04.2022. godine trebao biti predstavljen u Indiji. Navodno bi jedina razlika između ova dva telefona mogla biti u dizajnu. Čini se da će OnePlus Ace biti daleko ljepši telefon od OnePlusa 10R.

No, ostale specifikacije trebale bi biti identične. To uključuje Dimensity 8100 čip, koji bi trebao biti uparen sa 8 GB, odnosno 12 GB RAM-a i 128 GB, odnosno 256 GB interne memorije. Glavna kamera bi trebala imati senzor od 50 MP f / 1.8, ultraširoka kamera senzor od 8 MP f / 2.3, dok bi treći senzor bio makro senzor od 2 MP f / 2.4. Naprijed će se naći selfie senzor od 16 MP f / 2.5. Telefon će imati bateriju kapaciteta 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 80 W.

Bajtbox