Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Direktno sa EMUI 10 na EMUI 12 – Huawei nadograđuje i starije mid-rangere!

Huawei je na ljeto prošle godine predstavio EMUI 12 i već je značajan broj telefona dobio ovu nadogradnju. Sada stiže jedna odlična vijest za sve korisnike poprilično starijeg Huaweijevog modela. Naime, nadogradnju na EMUI 12 počeo je primati Huawei Mate 20 Lite.

Huawei P20 Lite predstavljen 2018. godine. sa Androidom 8 Oreo. Telefon je dobio dvije velike Android nadogradnje i to one na Android 9 i Android 10. Trenutno je telefon na Androidu 9 i EMUI 10. Iako se Mate 20 Lite nije našao na Huaweijevom popisu uređaja koji će dobiti EMUI 12, ovaj telefon je danas počeo primati pomenutu nadogradnju. Dakle, direktno sa EMUI 10 Huawei Mate 20 Lite ide na EMUI 12.

Ne radi se još o stabilnoj nadogradnji, već je Huawei započeo beta program testiranja EMUI 12 za Mate 20 Lite s brojem modela SNE-LX1. Trenutno je ovo beta testiranje dostupnu u Španiji. Zaista je impresivan potez Huaweija da četiri godine starog mid-rangera nadogradi na najnoviji EMUI. Potez vrijedan svake pohvale.

Huawei Mate 20 Lite

Isti potez Huawei je napravio s još jednim telefonom. Naime, beta testiranje EMUI 12 započeo je i na Huawei P Smart 2019. telefonu. Baš kao i Mate 20 Lite, i ovaj telefon je trenutno na EMUI 10, te će direktno s njega biti nadograđen na EMUI 12. Kao i Mate 20 Lite, i P Smart 2019 najprije nadogradnju dobija u Španiji.

Iz Huaweija su na predstavljanju EMUI 12 naveli da se radi o „inovativnom dizajnu sučelja“, a ono se sastoji od tri glavne boje – bijele, crne i plave. EMUI 12 donosi sa sobom mnogo promjena, a prije svega se to odnosi na cjelokupno redizajnirano korisničko sučelje. Sve detalje o najnovijoj verziji EMUI 12 pročitajte OVDJE.

Bajtbox