Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

iPhone 15 bi mogao stići s periskopskom kamerom?

Apple očito planira donijeti periskopski senzor telefoto objektiva u svoju liniju iPhonea za 2023. godinu. Priča se da je marka sklopila ugovor s dobavljačem leća koji će proizvoditi ove senzore za svoje buduće iPhone, počevši od iPhone 15 serije.

Konceptni prikaz iPhone 15 Pro

Prema TheElecu, južnokorejska tvrtka Jahwa Electronics nedavno je objavila da planira potrošiti više od 150 milijuna američkih dolara za izgradnju tvornice koja proizvodi nove aktuatore OIS (optička stabilizacija senzora). To je značajno s obzirom na to da je Apple prethodno posjetio nove objekte tijekom prve polovice prošle godine. Drugim riječima, vrlo je vjerojatno da će velika investicija stići kao dio dogovora, što znači da će div iz Cupertina uskoro nabaviti ove nove OIS aktuatore sljedeće godine.

Ova vremenska traka ga stavlja u red za seriju iPhonea 2023. Za one koji nisu svjesni, proizvođač iPhonea obično traži od svojih dobavljača da izgrade namjensku proizvodnu liniju koja je ekskluzivna za dijelove koje nabavlja od njih. No, novo mjesto koje se planira izgraditi u Gumiju morat će odobriti Apple, a to moglo bi potrajati godinu dana da se završi.

Već neko vrijeme se priča o tome da će Apple donijeti periskopski teleobjektiv za svoj pametni telefon, tako da neće biti pretjerano pretpostaviti da bi iPhone 15 sljedeće godine mogao biti onaj koji će imati ovu tehnologiju kamere.

Prva izvješća također su nagovještavala da bi iPhone 14 Pro mogao biti lansiran s ovim senzorom. Iako, novija izvješća upućuju da to ipak neće biti slučaj. Za one koji nisu svjesni, periskopski teleobjektiv obično omogućuje daljnje mogućnosti zumiranja zbog “sklopljenog” telefoto postavke unutar pametnog telefona (očekivano uvećanje je 5 do 10x). Dakle, možemo očekivati veći optički i poboljšani hibridni zum na budućim modelima iPhonea.

Bajtbox