Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

Procurio Severinin snimak sa početka karijere: Jedan detalj komentarišu svi

Na Facebooku objavljen je videosnimak jednog od prvih nastupa Severine koji se dogodio na maturalnoj zabavi u Drnišu prije 31 godinu.

Seve je uz bend rasplesala maturante drniške srednje škole uz pjesmu “Insieme”, koja je tada bila vrlo popularna jer je njom Toto Cutugno pobijedio na Eurosongu 1990. godine.

Pjevačica je nastupala u sivom kombinezonu sa crnim lakiranim kačketom na glavi. Kako nije znala riječi pjesama stalno je gledala na stalak za note.

Iste godine Severina je pobijedila na radijskom takmičenju DemoX Radio Zagreba i osvojila snimanje prvog albuma. U maju iste godine nastupila je na Splitskom festivalu s pjesmom “Vodi me na ples”, a krajem godine i na Zagrebfestu s pjesmom “Sklopi oči muzika dok svira”, gdje je osvojila prvu nagradu. Potom postaje i voditeljica emisije “Top cup” na HRT-u, koju je vodila godinu dana, a krajem godine odlazi na prvu turneju po Australiji.

Nakon upoznavanja poznatog kompozitora Zrinka Tutića, 1992. godine snima svoj drugi album Severina. S albuma su izdana dva singla “Tvoja prva djevojka” i “Kad si sam”.

The post Procurio Severinin snimak sa početka karijere: Jedan detalj komentarišu svi appeared first on Express.

Express